Batoane energizante cu fulgi de ovăz – desert hrănitor, de post
Batoanele energizante din cereale și fructe uscate sunt o gustare sățioasă binevenită între mese, în perioadele de post sau de regim.
Cele din comerț conțin însă și unii aditivi care ne pot afecta sănătatea.
De aceea este o idee mult mai bună este să încercăm să preparăm aceste batoane în casă, folosind diferite combinații de cereale și fructe.
Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă și reușită.
În loc de fulgi de ovăz puteți folosi fulgi de secară, sau un amestec din acestea două.
În loc de nuci puteți folosi alune nesărate, migdale sau caju. În loc de mere puteți folosi pere sau alte fructe proaspete, de sezon.
Batoane energizante din ovăz – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de fulgi de ovăz
• 2 mere
• 150 g de nuci
• 3-4 linguri de miere de albine
• 3 linguri de ulei de cocos
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară
Preparare
Din aceste cantități rezultă circa 10-12 batoane medii. Tăiați merele în două și eliminați cotorul cu semințe. Nu le curățați de coajă.
Spălați-le bine cu puțin oțet de mere. Tăiați-le sferturi și puneți-le în blender împreună cu nucile, mierea de albine și uleiul de cocos lichid.
Mixați câteva minute până rezultă o compoziție omogenă. Adăugați apoi fulgii de ovăz și mixați din nou, incorporând și scorțișoara.
Puneți compoziția obținută într-o tavă în care ați așezat o foaie de hârtie de copt. Presați-o cu degetele și nivelați-o cu dosul unei linguri.
Introduceți tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, și lăsați batoanele să se coacă aproximativ 45 de minute, sau până când se rumenesc puțin deasupra.
După ce s-au răcit, tăiați blatul în lung și în lat, pentru a obține batoane de mărime potrivită.
Se servesc ca atare, sau se iau la pachet la serviciu, la școală, la drum etc.
Foarte bune