SPIRULINA crește sensibilitatea la INSULINĂ cu 225%

Spirulina impresionează prin conținutul bogat în nutrienți, de aceea cercetătorii consideră că aceasta poate fi utilizată ca un aliment terapeutic.

Un studiu recent (2011) a arătat că spirulina are un impact important asupra rezistenței la insulină.

Spirulina

Spirulina

Cercetătorii de la Universitatea din Yaounde, Facultatea de Medicină și Științe Biomedicale – Departamentul de Științe Fiziologice și Biochimie au realizat un studiu pentru a testa efectele spirulinei asupra rezistenței la insulină la pacienți infectați cu HIV.

Studiul a fost realizat la Centrul de Obezitate Național din Cameroon (Africa Centrală), și a durat 2 luni. Participanții au fost împărțiți în două grupuri: 17 pacienți au primit câte 19 g de spirulină pe zi, iar 16 pacienți au primit 19 g de soia pe zi. Pe durata studiului, dieta participanților nu a suferit modificări.

Spirulina și soia sunt două alimente care afectează metabolismul glucozei. După 8 săptămâni, sensibilitatea la insulină a crescut cu 224,7% la persoanele care au primit spirulină, și cu 60% la pacienții care au primit soia.

Rezultatele acestui studiu pilot sunt remarcabile, și ele sugerează că spirulina este un supliment nutrițional care poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină la pacienții cu HIV.

Un alt studiu, realizat la Universitatea din Baroda, India – Department of Foods and Nutrition – a investigat efectele hipoglicemiante și hipolipemiante ale spirulinei asupra a 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2. Aceștia au primit câte 2 g de spirulină pe zi, timp de 2 luni.

La finalul studiului, cercetătorii au observat o reducere importantă a glucozei din sânge înainte și după masă, a nivelului trigliceridelor și a colesterolului LDL și total.

Aceste rezultate indică faptul că spirulina poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea profilului lipidic la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22254118
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12639401

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.