Evitați produsele care conțin aspartam – un îndulcitor care distruge neuronii și cauzează boli grave

Aspartam este un îndulcitor chimic, de 100-200 de ori mai dulce decât zahărul natural.

A fost descoperit în mod întâmplător în anul 1964, când chimistul James Schlatter de la Compania G.D. Searle lucra la crearea unui medicament pentru tratarea ulcerului.

Evitati produsele care contin aspartam

Evitati produsele care contin aspartam: Senado Federal

Unde se găsește aspartamul

Îl putem recunoaște după aceste coduri: E951 și E950 (acesulfam K). În prezent, aspartamul este folosit la îndulcirea a 9.000 de produse alimentare.

Se găsește mai ales în:

– băuturi dietetice, sucuri, băuturi nutritive
– cereale
– bomboane și gumă de mestecat fără zahăr
– bomboane mentolate
– vitamine pentru copii
– budinci, gelatine, siropuri, dulceață sau pastă de fructe, jeleuri
– sirop de arțar, ketchup și alte sosuri
– înghețată, biscuiți și prăjituri fără zahăr

Este de asemenea inclus în iaurt, în special în variantele de iaurt dietetic (cu un conținut scăzut de grăsime sau fără grăsime de loc).

Efecte adverse asociate cu consumul de aspartam

Unele persoane pot experimenta unele reacții acute la aspartat și glutamat (două substanțe din aspartam), precum astm sau dureri în piept, oboseală, atacuri de panică, depresie, dureri de cap, migrene, greață, tulburări de somn, dureri abdominale, probleme cu vederea.

Consumat în cantități mari, aspartamul poate conduce la zgomote în urechi, slăbiciune, stomac deranjat, frisoane, vertigo, amorțeală, tulburări de comportament, dureri la nivelul brațelor și picioarelor sau neurită, vedere încețoșată, daune la nivelul retinei.

– amețeală, dureri de cap, migrene
– greață, amorțire, spasme musculare, convulsii
– mâncărimi
– oboseală
– îngrășare
– depresie, iritabilitate
– scăderea auzului, probleme cu vederea
– insomnie
– atacuri de anxietate
– vertigo, tinitus
– tahicardie, palpitații
– probleme respiratorii
– pierderea gustului
– dureri articulare
– pierderi de memorie

Consumul de produse care conțin aspartam poate duce la agravarea sau declanșarea unor boli cronice, precum:

– Parkinson
– Epilepsie
– Tumori cerebrale
– Scleroză multiplă
– Sindromul oboselii cronice
– Fibromialgie
– Alzheimer
– Limfom
– Defecte la naștere
– Diabet
– Retard mintal
– Risc crescut pentru persoanele care suferă de fenilcetonuria (boală metabolică ereditară)

Asociat cu cancerul la creier

Aspartamul conține două substanțe (aspartat și glutamat) care produc daune neurologice grave, precum distrugerea celulelor creierului neurale în proporție de 75%.

Utilizarea aspartamului pe termen lung poate cauza leziuni pe creier, hipoglicemie, epilepsie, demență, Alzheimer, pierderea memoriei, tulburări hormonale și boli neuroendocrine.

Un produs secundar al metabolizării aspartamului de către intestin este formaldehida. Acesta este cunoscut ca un agent cancerigen.

Aceste informații ar trebui să tragă un semnal de alarmă cu privire la produsele pe care le consumăm zilnic.

Ar trebui să ne ferim pe cât posibil de produsele din magazine care sunt pline de aditivi dăunători și compuși toxici.

Să încercăm să consumăm cât mai multe produse proaspete, precum fructe, legume, semințe, cereale integrale și verdețuri.

Sursă:http://toxic.fepinc.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/01/Truth-About-Artificial-Sweeteners1.pdf

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Să evităm aspartanul, să evităm zahărul, să evităm fructoza,să evităm zaharina, eu unul zic c-ar fi mai bine să evităm să mai şi trăim, ce părere aveţi.

  2. Se vede ca sunt distrusi…!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.