Mic-dejun cu HRIȘCĂ – foarte bun pentru INIMĂ

Hrișca nu este tocmai o cereală, ci mai mult o sămânță. Este foarte hrănitoare și energizantă. Conține cantități însemnate de mangan, cupru, magneziu, fosfor și fibre. Se prepară la fel ca orezul.

Studiile pe populațiile chineze au arătat că persoanele care consumă regulat hrișcă au niveluri mai mici de colesterol total și colesterol LDL – tipul asociat cu bolile cardiovasculare.

Mic-Dejun cu Hrișcă

Mic-Dejun cu Hrișcă

Beneficiile acestui aliment se datorează însă în mare parte conținutului bogat în antioxidanți. Hrișca este o sursă formidabilă de rutin, un flavonoid cu efecte antioxidante și protectoare împotriva bolilor, în special a celor cardiovasculare.

Mic-dejun cu hrișcă – rețetă

Vă prezentăm un mod simplu de a incorpora hrișca în dieta săptămânală. Puteți renunța la orez dacă doriți și să folosiți doar doar hrișcă.

Ingrediente

• 100 g de hrișcă
• 50 g de orez integral
• 25 g de stafide
• 25 g de nuci
• 1 banană
• 50 g de sirop de fructe sau miere

Preparare

Alegeți boabele de hrișcă și de orez. Spălați-le în câteva ape și apoi puneți-le la fiert. Trebuie să folosiți o cantitate de apă de 6 ori mai mare decât volumul boabelor.

Hrișca și orezul fierb în circa 30-40 de minute. După ce sunt gata, luați vasul de pe foc și adăugați stafidele. Amestecați și lăsați să se răcească. Fierbințeala va ajuta stafidele să se înmoaie și să se umfle puțin.

După ce s-a răcorit, adăugați nucile tocate mărunt și banalele tăiate bucăți mici. Amestecați ușor.

Dacă doriți să obțineți o mâncare mai fină, pasați bananele cu ajutorul unui blender, apoi adăugați-le în hrișca și orezul fiert.

Serviți acest preparat cu miere de albine pe deasupra sau cu un sirop de fructe. Un sirop foarte bun pentru sănătate este siropul de coacăze negre sau de cătină. Aceste fructe sunt foarte bogate în vitamina C și antioxidanți, și ajută la întărirea imunității.

______________________________________________________________________________________________

Surse aticol:
„Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=11

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.