Cum trebuie consumat POLENUL pentru a fi digerat și absorbit complet de organism

Deși este foarte aromat și dulce, polenul nu trebuie consumat ca atare. Există câteva reguli care țin de capacitatea de digerare și asimilare a polenului de către organism. Este foarte important să reținem aceste reguli atunci când facem o cură cu polen, pentru a fi siguri că aceasta are efect.

Unii dintre noi știm deja că polenul trebuie dizolvat în apă sau alte lichide înainte de a-l consuma. Lichidele nu trebuie să fie fierbinți, ci la temperatura camerei. Putem folosi inclusiv apă minerală, lapte sau sucuri naturale de fructe și legume.

Cum se Consumă Polenul Crud

Cum se Consumă Polenul Crud

Polenul merge foarte bine cu sucurile de citrice (de portocale) și cu sucul de morcov. Biodisponibilitatea polenului crește și mai mult atunci când îl diluăm cu apă și suc de lămâie proaspăt stors.

Pentru 30 g de polen se folosesc circa 150 ml de apă sau lichid. Se lasă cel puțin 20 de minute să se dizolve, iar apoi se amestecă bine.

Cercetătorii au mai descoperit un aspect important privitor la biodisponibilitatea polenului și modul cel mai bun de consum. Pentru a fi mai ușor digerat și absorbit complet de către organism, se recomandă ca granulele de polen să fie măcinate și apoi amestecate cu lichidul preferat.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’ 3377, 3381, 3387′ button=’Cumpără aici’]

Cercetătorii spun că polenul întreg, doar mestecat înainte de înghițire, este folosit de organism doar în proporție de 10-15%. În urma măcinării, biodisponibilitatea acestuia crește până la 60-89%. Este o diferență foarte mare.

Presați pur și simplu boabele de polen cu dosul unei furculițe. Granulele crude sunt foarte moi și ușor de zdrobit.

Polenul măcinat poate fi amestecat în proporții de 1:1 sau 1:4 cu miere de albine, unt, brânză de vaci, iaurt sau gem.

Dacă sunteți începător și luați o singură linguriță pe zi, consumați polenul dimineața, deoarece are efect energizant. Este bine să-l luați după micul-dejun, pentru a observa dacă apar reacții adverse la nivelul stomacului. Când organismul se obișnuiește cu acest nou aliment, luați-i pe stomacul gol, înainte de mese, în 2-3 doze pe zi.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. de unde cumparam,ceva mai de calitate?

  2. Eu am avut polen de vânzare dar în prezent nu mai am urmează sa colectam la floarea de salcâm!

  3. Recomand cu caldura consumul de polen CRUD , pastrat la congelator ( nu isi pierde proprietatile)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.