Chifteluțe de SOMON, la cuptor – foarte sănătoase și gustoase

Somonul este considerat cel mai sănătos tip de pește din lume, îndeosebi pentru sistemul cardiovascular. Studiile au arătat că somonul este un aliment benefic pentru creier, ochi și articulații.

Profilul său nutrițional este pur și simplu uimitor. Somonul conține cantități foarte mari de vitamine și minerale, inclusiv din tipurile mai rare, precum vitamina B12 și vitamina D.

chiftelute

Vitamina B12 – 236%
Vitamina D – 128%
Seleniu – 78%
Omega-3 – 55%
Proteine și fosfor – 53%
Vitamina B6 – 38%
Vitamina B5 – 18%
Potasiu – 14%

Dat fiind că somonul este atât de hrănitor, ar trebuie să îl includem mai des în alimentația noastră, în special a copiilor (peste 2 ani). Un mod sănătos și gustos de mânca somon mai des este sub forma acestor chifteluțe coapte în cuptor.

Chiftele din somon – rețetă

Cartofii sunt foarte importanți în această rețetă, deoarece ajută chiftelele să le lege și să devină pufoase după ce se coc. Dacă doriți, puteți folosi ouă în loc de cartofi.

Ingrediente

• 1 file de somon
• 4 cartofi
• 2 cubulețe de unt
• pesmet
• pătrunjel și mărar
• sare și piper după gust

Preparare

Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert cu tot coajă într-o cratiță cu apă. Gătiți somonul în cuptor, pe grătar sau la aburi. Este mult mai gustos să-l gătiți în cuptor, și mult mai ușor, mai ales că aveți nevoie de cuptorul încins pentru a coace chiftelele.

Așezați o hârtie de copt sau o foaie de staniol în tavă și puneți fileul de somon. Tamponați-l cu un șervețel și stropiți-l cu puțin ulei de măsline. Puteți adăuga și puțină sare peste el. Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Dacă nu este foarte gros, în 6 minute este gata.

După ce cartofii s-au fiert, curățați-i de coajă și zdrobiți-i cu instrumentul pentru piure. Fărâmițați și peștele. Amestecați aceste două ingrediente într-un bol încăpător. Adăugați sarea, condimentele și verdețurile tocate mărunt.

Din compoziția rezultată, formați chifteluțe rotunde și dați-le pe fiecare prin pesmet.

Ungeți o tavă cu puțin ulei sau unt topit. Așezați chiftelele în tavă și lăsați-le în cuptor circa 30 de minute. Sunt gata atunci când devin aurii și puțin crocante.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]