Alimentele ALCALINE ajută la eliminarea excesului de ACID URIC din articulații, care provoacă dureri

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cantitatea lichidului sinovial care lubrifiază articulațiile și împiedică frecarea între ele în timpul mișcării începe să scadă. Ca urmare, apar inflamațiile, durerile și dificultate la mers.

Durerile articulare pot avea și o altă cauză: depunerea cristalelor de acid uric în articulații. Trebuie să știm că alimentația prea acidă crește riscul de apariție a gutei – o formă dureroasă de artrită, sau poate agrava simptomele acesteia.

Eliminarea Acidului Uric din Articulații

Eliminarea Acidului Uric din Articulații

Ceea ce mâncăm afectează nivelul diferiților compuși din sânge, precum acidul uric. Atunci când nivelul acidului uric din sânge crește foarte mult, se pot forma mici cristale în articulații, care provoacă inflamații și dureri intense.

Un studiu din 2010 a arătat că dieta alcalină favorizează eliminarea acidului uric din sânge, în timp ce alimentele prea acide suprimă excreția acestuia prin urină.

Alimente alcaline

Terapia alcalină este de altfel o parte importantă a tratamentului gutei. După cum spune și numele, dieta alcalină se bazează pe consumul de alimente cu un pH mare sau cu un conținut redus de acid, de pildă:

• pâine de secară
• tofu
• morcovi
• verdețuri, legume cu frunze verzi
• tomate
• ardei gras roșu și galben
• dovleac
• ceapă verde
• castraveți
• varză
• salată verde
• usturoi
• broccoli
• merele verzi
• fructele citrice (stimulează producția de substanțe alcaline în corp)
• ulei de măsline

Trebuie să reținem că aproape toate verdețurile, rădăcinoasele, legumele crucifere și legumele cu frunze verzi ajută la creșterea pH-ului corpului, făcându-l mai mult alcalin decât acid. Putem face diferite combinații de salate sau mai ales sucuri verzi.

Studiile au arătat că terapia alcalină ar putea ajuta la tratarea cancerului. Cercetătorii cred că celulele canceroase mor dacă sunt aduse într-un mediu alcalin.

Alimente acide, care cresc producția de acid uric și provoacă dureri

Putem preveni crizele dureroase de gută evitând consumul de alimente care cresc producția de acid uric, în special alimentele bogate în purine: carnea, organele de animale (precum ficatul sau rinichii), unele tipuri de pește – anșoa, somonul, tonul, stridiile, cerealele, conopida, mazărea și spanacul. Spanacul este o verdeață alcalină, însă este bogat în purine. Trebuie eliminate toate produsele procesate din magazine, produsele bogate în zahăr și carbohidrați rafinați.

Surse:
herbs-info.com/blog/how-to-remove-uric-acid-crystallization-in-joints/?c=d
http://www.livestrong.com/article/316526-alkaline-diet-to-treat-gout/
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=51

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Apa Alcalina,Apa Kangen elimina cel mai repede acidul uric din articulații ,contactați-ma pentru mai multe informații 0754 452478

  2. in special apa elimina apa …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.