GLUTATION – cel mai puternic ANTIOXIDANT, DETOXIFIANT și ATINCANCERIGEN compus din corpul uman

Glutationul este o proteină regăsită în fiecare celulă a corpului nostru, dar mai ales în ficat, compusă din trei aminoacizi importanți: acid glutamic, L-cisteină și L-glicină. Deși a fost descoperit în anul 1888, rolul său în organismul uman a început să fie studiat mai târziu, în jurul anului 1984.

Nivelurile mici ale acestui antioxidant în sânge au fost asociate cu o serie de afecțiuni psihiatrice, precum schizofrenie, depresie și tulburare bipolară, boli datorate înaintării în vârstă, precum Alzheimer și degenerescența maculară, și boli cauzate de stresul oxidativ – cancer, artrită, cataractă, ateroscleroză și boli cardiovasculare.

Glutation - Surse

Cum funcționează

Glutation acționează ca un antioxidant puternic, care protejează celulele de stresul oxidativ și de daunele radicalilor liberi. Este considerat de asemenea cel mai bun detoxifiant al corpului și un agent care crește imunitatea. Glutation se leagă de compușii chimici, metalele grele (precum mercurul) și alte toxine din corp, le transportă în bilă, iar acestea ajung în scaun și apoi sunt eliminate din corp.

Întrucât este un antioxidant intracelular, glutationul acționează în interiorul celulelor, protejându-le de efectele distructive ale radicalilor liberi și stresului celular. Mai mult, acesta menține alți antioxidanți – vitaminele A și E – în forma lor activă.

Glutation ajută ficatul să proceseze toxinele, ajută la sinteza ADN-ului și a proteinelor, și reglează ciclul oxidului nitric și metabolismul fierului.

Studiile au arătat că acest compus inhibă inclusiv creșterea de noi celule canceroase la bolnavii de cancer și poate reduce efectele toxice ale chimioterapiei. Oamenii de știință au descoperit că pacienții cu cancer și alte boli grave precum SIDA au niveluri foarte mici de glutation. Din acest motiv ei cred că există o legătură importantă între deficitul de glutation și moartea celulelor.

Studiile pe centenari (persoane care au atins vârsta de 100 de ani) din diferite regiuni ale lumii au arătat că aceștia aveau niveluri foarte mari de glutation în celule.

Glutationul a fost folosit pentru persoanele cu astm, tulburări autoimune, autism, colită, boli cardiovasculare și inflamatoare.

Surse alimentare de glutation

Pentru a ajuta corpul să producă glutation în mod natural, putem lua suplimente cu acid glutamic, cisteină și glicină, sau putem consuma următoarele alimente:

– ceapă și usturoi
– legume crucifere (varză, broccoli, conopidă)
– avocado
– nuci
– gălbenuș de ou
– carne roșie

Glutation redus preț

Acest antioxidant intracelular se poate găsi și sub formă de supliment alimentar, însă este foarte scump. De pildă, o cutie de Glutation Redus, conține 60 de capsule și costă în jur de 170-180 de lei.

Surse articol:
http://www.livestrong.com/article/93734-benefits-glutathione
aminoacidstudies.org/l-glutathione
wellnessmama.com/37260/glutathione-benefits/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]