ALIMENTE care REPARĂ FICATUL, detoxifică și îmbunătățesc DIGESTIA

Ficatul nostru a fost înzestrat cu o capacitate uimitoare de a se auto-regenera. Un studiu publicat în Jurnalul Biological Chemistry a arătat că există anumite alimente care pot ajuta ficatul lezat să se repare mult mai rapid și să funcționeze din nou la parametri normali.

Veți vedea că lista de mai jos cuprinde fructe și legume banale, pe care unii dintre noi le consumă cu regularitate.

Alimente Pentru Ficat

Alimente Pentru Ficat

Usturoiul

Consumul regulat de usturoi este o metodă simplă și naturală prin care putem reduce nivelurile mari ale tensiunii arteriale și ale grăsimilor dăunătoare din sânge. Colesterolul a fost asociat cu o funcționare proastă a ficatului. Usturoiul conține enzime care ajută ficatul să elimine toxinele.

Grapefruit

Grepfrutul conține multe fibre și antioxidanți, prin care ajută la îmbunătățirea nivelurilor de colesterol și stimulează procesele de curățare a ficatului. Fructele citrice în general susțin procesul de detoxifiere a ficatului.

Cu toate acestea, nu toată lumea poate consuma grepfrut fără probleme. Acest fruct poate interacționa negativ cu foarte multe medicamente.

Verdețurile

Spanacul este prima recomandare când vine vorba de sănătatea ficatului. Broccoli și varza sunt de asemenea trecute pe lista alimentelor verzi care îmbunătățesc funcțiile ficatului, inclusiv cele de detoxifiere a corpului.

Mult mai important este că verdețurile sunt bogate în clorofilă, o substanță numită și “sângele verde al plantelor”, care protejează organismul de acumularea de toxine.

Avocado

Avocado este unul din cele mai hrănitoare alimente de pe pământ. Conține circa 20 de nutrienți esențiali, îndeosebi pentru inimă, creier și ficat. Avocado stimulează producția de glutațion, un compus care ajută la îndepărtarea toxinelor din corp. Mai mult, acest fruct ajută la neutralizarea radicalilor liberi și astfel previne dezvoltarea bolilor cronice și degenerative.

Merele

Dacă vrem să avem o inimă și un ficat sănătoase, trebuie să consumăm mere în fiecare zi. Aceste fructe sunt benefice pentru toate funcțiile și organele corpului. Merele ajută în special la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Alte alimente care susțin regenerarea ficatului:

turmericul
– iaurtul natural
– ceapa
– lămâia
– fructele de pădure
– anghinarea
– prazul

Sursă: http://www.belmarrahealth.com/foods-that-help-liver-regeneration/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.