Lapte vegetal din NUCI – hrănitor, simplu de făcut în casă

Am găsit această rețetă minunată de lapte vegetal în una din cărțile de hrană vie scrise de regretabila doamnă Elena Niță Ibrian. În locul nucilor, puteți folosi și semințe (de dovleac, de susan, de floarea-soarelui, de mac, de cânepă, de struguri, de roșii etc.

Rețeta este aceeași pentru toate variantele. Dacă nu aveți de unde procura argilă, puteți folosi apă simplă la prepararea acestui lapte vegetal.

Lapte de Nuci Rețetă

Lapte de Nuci Rețetă

Apa de argilă se poate obține foarte ușor acasă. Rețineți că se folosește 1 linguriță de argilă la 1 litru de apă (preferabil de izvor). Amestecați argila cu apa într-un vas de lut, și lăsați-l undeva în lumina directă a soarelui, circa 8 ore. După această perioadă, se poate consuma.

Lapte de nuci – rețetă

Acest lapte vegetal este foarte hrănitor și gustos. Nucile sunt fructe oleaginoase foarte sănătoase pentru inimă, creier și oase. Sunt bogate în proteine de calitate, acizi grași Omega-3, cupru, mangan, biotină, vitamina E (sub formă de alfa-tocoferol), compuși fenoli cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Consumul de nuci a fost asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, cancer și diabet.

Ingrediente

• 2 linguri de miez de nucă măcinat
• 350 ml de apă de argilă
• 1 vârf de cuțit de pudră de rozmarin

Preparare

Rețeta este foarte simplă. Amestecați miezul de nucă proaspăt măcinat cu apa de argilă și pudra de rozmarin cu o lingură de lemn. Bateți acest amestec energic, circa 7-8 minute, apoi strecurați-l printr-o bucată de pânză de tifon.

Consumați „laptele” rezultat imediat. Se poate bea simplu, cu cacao, turmeric, ovăz, îndulcit cu miere sau aromat cu scorțișoară, coajă de citrice ori alte mirodenii care vă plac.

Acest lapte vegetal poate fi folosit și la prepararea diferitelor deserturi, în special în rețete crude, care nu necesită coacere.

Nu aruncați miezul de nucă rămas după filtrarea laptelui. Adăugați-le și pe ele în salate sau alte preparate.

Surse:
„Frumusețe și Sănătate Prin Hrană Vie”, Elena Niță Ibrian
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=99

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.