JELEURI „anti-GRIPALE”, ideale pentru cei mici și cei mai mari – o rețetă simplă

Părinții care au copii mici pot găsi această rețetă pur și simplu formidabilă. Este o idee ingenioasă de a-i apăra pe cei mici de atacul virusurilor și de simptomele neplăcute ale unei gripe sau răceli.

Aceste jeleuri au proprietăți terapeutice, însă copiii nu le vor privi ca pe niște vitamine sau medicamente, datorită formelor și culorii lor atractive.

Jeleuri Antigripale Rețetă

Jeleuri Antigripale Rețetă

Siropul de fructe de soc este cel mai bun remediu natural împotriva gripei și răcelii. Studiile au demonstrat că fructele de soc au proprietăți antivirale remarcabile.

Pe lângă faptul că scurtează considerabil durata unei răceli deja instalate și ameliorează simptomele, socul contribuie inclusiv la stimularea sistemului imunitar. Fructele de soc sunt bogate în vitamina C, vitaminele A și B.

Siropul de soc poate fi procurat de la magazinele naturiste (căutați un sortiment cu mai puțin zahăr), sau poate fi făcut acasă, din fructe uscate, miere și alte plante imunostimulatoare.

Sirop de fructe de soc – rețetă

Ingrediente

• 160 g de fructe de soc uscate
• 800 ml de apă
• 2 linguri de ghimbir măcinat
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară
• ½ linguriță de pudră de cuișoare
• 230 g de miere de albine

Preparare

Puneți apa într-o cratiță și adăugați fructele de soc, ghimbirul, scorțișoara și cuișoarele. Puneți vasul pe foc. Când începe să clocotească, dați focul la mic și puneți capacul. Lăsați ingredientele să fiarbă circa 45-60 de minute, sau până când lichidul scade la jumătate.

Sirop de Soc

Sirop de Soc

Luați vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Strecurați-l apoi într-un bol sau borcan de sticlă. Când lichidul s-a răcorit suficient de mult, adăugați mierea și omogenizați. Păstrați siropul într-un borcan de sticlă, la frigider.

Doza standard este de ½ linguriță până la 1 linguriță pe zi pentru copii și 1 lingură pe zi pentru adulți. În cazul unei gripe deja instalate, se poate lua câte o doză la fiecare 2-3 ore, până la dispariția simptomelor.

Acest sirop medicinal poate fi folosit inclusiv ca îndulcitor, la clătite sau alte deserturi.

Jeleuri anti-gripale – rețetă

Ingrediente

• 240 ml de sirop de fructe de soc rece
• 120 ml de apă fierbinte (nu clocotită)
• 60 g de gelatină

Preparare

Ungeți o tavă cu puțin ulei (preferabil de cocos). Puneți un sfert (60 ml) din cantitatea de siropul de soc într-un bol, și adăugați pulberea de gelatină. Amestecați până se omogenizează. Adăugați apa și fierbinte și amestecați până când gelatina se dizolvă complet. Adăugați restul de sirop de soc și amestecați până la omogenizare.

Turnați compoziția în forme de silicon de ursuleți, steluțe, inimioare, prăjiturele sau alte figurine atractive pentru copii. Puneți jeleurile în tavă și dați-le la frigider cel puțin 2 ore, pentru a se închega. Scoateți apoi figurinele din forme și păstrați-le într-o cutie tapetată cu hârtie de copt (inclusiv între straturile de jeleuri). Aceste jeleuri rezistă până la o săptămână în frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.