Această VITAMINĂ crește longevitatea, combate cancerul și bolile cronice (+ alimente care o conțin)
Mulți dintre noi o percepem ca o simplă vitamină, pe care o dăm copiilor atunci când nu au poftă de mâncare. Știm de asemenea că vitamina C accelerează vindecarea rănilor, ajută la producerea de colagen, facilitează absorbția fierului, previne și reduce simptomele de gripă, răceală și infecții, ajută la reducerea colesterolului și a calculilor biliari și scade riscul de cataractă și degenerescență maculară.
Vitamina C este are însă un rol mult mai complex și profund. Este unul din cei mai puternici antioxidanți de care organismul nostru are nevoie pentru a se menține puternic. Acest nutrient miraculos are capacitatea de a combate daunelor oxidative care duc la apariția bolilor degenerative.
Vitamina C în doze mari combate cancerul
Linus Pauling – câștigător a două premii Nobel datorită realizărilor sale în domeniul chimiei și medicinei, era convins că vitamina C are o putere de vindecare extraordinară. Potrivit cercetărilor sale, vitamina C ar putea combate boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă, datorită puterii sale antioxidante de a neutraliza radicalii liberi care afectează ADN-ul.
40 de studii au arătat că dietele bogate în vitamina C ajută la reducerea riscului de cancer.
Vitamina C crește longevitatea
Un studiu realizat de dr. James Engstrom pe o perioadă de 10 ani a arătat că bărbații care au luat câte 800 mg de vitamina C pe zi au avut un risc mai mic de boli de inimă și au trăit cu 1 ani mai mult decât bărbații care au luat doar 60 mg pe zi – doza recomandată zilnic.
Un alt studiu efectuat pe 11.200 de vârstnici a arătat dozele mari de vitamina C și vitamina E a redus rata mortalității cu 42%. Administrarea de suplimente de multivitamine cu o concentrație mai slabă nu a avut nici un efect asupra mortalității sau longevității.
Doza zilnică de vitamina C a fost stabilită la o valoare de 40-60 mg., o doză mult mai mică decât recomandările experților. Pauling recomanda însă o cantitate de 1.000 mg de vitamina C sau mai mult. El însuși lua mega doze de vitamina C (până la 12.000 mg pe zi) pentru a se menține tânăr și sănătos.
Alimente bogate în vitamina C
O metodă simplă de a crește nivelurile de vitamina C din corp este să ne hrănim sănătos, alcătuindu-ne o farfurie cât mai colorată, din cât mai multe fructe, legume și verdețuri.
Iată lista alimentelor cu cea mai mare concentrație de vitamina C naturală, completă:
• pătrunjel
• broccoli
• ardei gras roșu
• cătină
• măceșe
• tomate
• căpșuni
• portocale
• kiwi
• pepene galben
• căpșuni
• papaya
• ananas
• anghinare
Lista completă a fructelor și legumelor bogate în vitamina C o puteți găsi în acest articol.
Sursă:http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-get-your-daily-dose-of-vitamin-c/#ixzz3xj3jJo30
Unde mai gasesti ceva natural?
Uite asa invatam sa avem grija de noi !sunteti FANTASTICI !!💖💖💖☝️