Această VITAMINĂ crește longevitatea, combate cancerul și bolile cronice (+ alimente care o conțin)

Mulți dintre noi o percepem ca o simplă vitamină, pe care o dăm copiilor atunci când nu au poftă de mâncare.  Știm de asemenea că vitamina C accelerează vindecarea rănilor, ajută la producerea de colagen, facilitează absorbția fierului, previne și reduce simptomele de gripă, răceală și infecții, ajută la reducerea colesterolului și a calculilor biliari și scade riscul de cataractă și degenerescență maculară.

Vitamina C Ardei Gras

Vitamina C Ardei Gras

Vitamina C este are însă un rol mult mai complex și profund. Este unul din cei mai puternici antioxidanți de care organismul nostru are nevoie pentru a se menține puternic. Acest nutrient miraculos are capacitatea de a combate daunelor oxidative care duc la apariția bolilor degenerative.

Vitamina C în doze mari combate cancerul

Linus Pauling – câștigător a două premii Nobel datorită realizărilor sale în domeniul chimiei și medicinei, era convins că vitamina C are o putere de vindecare extraordinară. Potrivit cercetărilor sale, vitamina C ar putea combate boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă, datorită puterii sale antioxidante de a neutraliza radicalii liberi care afectează ADN-ul.

40 de studii au arătat că dietele bogate în vitamina C ajută la reducerea riscului de cancer.

Vitamina C crește longevitatea

Un studiu realizat de dr. James Engstrom pe o perioadă de 10 ani a arătat că bărbații care au luat câte 800 mg de vitamina C pe zi au avut un risc mai mic de boli de inimă și au trăit cu 1 ani mai mult decât bărbații care au luat doar 60 mg pe zi – doza recomandată zilnic.

Vitamina C

Vitamina C

Un alt studiu efectuat pe 11.200 de vârstnici a arătat dozele mari de vitamina C și vitamina E a redus rata mortalității cu 42%. Administrarea de suplimente de multivitamine cu o concentrație mai slabă nu a avut nici un efect asupra mortalității sau longevității.

Doza zilnică de vitamina C a fost stabilită la o valoare de 40-60 mg., o doză mult mai mică decât recomandările experților. Pauling recomanda însă o cantitate de 1.000 mg de vitamina C sau mai mult. El însuși lua mega doze de vitamina C (până la 12.000 mg pe zi) pentru a se menține tânăr și sănătos.

Alimente bogate în vitamina C

O metodă simplă de a crește nivelurile de vitamina C din corp este să ne hrănim sănătos, alcătuindu-ne o farfurie cât mai colorată, din cât mai multe fructe, legume și verdețuri.

Iată lista alimentelor cu cea mai mare concentrație de vitamina C naturală, completă:

• pătrunjel
• broccoli
• ardei gras roșu
• cătină
• măceșe
• tomate
• căpșuni
• portocale
• kiwi
• pepene galben
• căpșuni
• papaya
• ananas
• anghinare

Lista completă a fructelor și legumelor bogate în vitamina C o puteți găsi în acest articol.

Sursă:http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-get-your-daily-dose-of-vitamin-c/#ixzz3xj3jJo30

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Unde mai gasesti ceva natural?

  2. Uite asa invatam sa avem grija de noi !sunteti FANTASTICI !!💖💖💖☝️

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.