Miere cu semințe de DOVLEAC la borcan – un amestec energizant, bogat în minerale și antioxidanți

Mierea de albine reprezintă o bază ideală pentru macerarea, conservarea și potențarea proprietăților terapeutice ale unor plante sau alimente.

În ultima vreme au apărut foarte multe amestecuri din miere și produse apicole sau fructe care sunt recomandate atât în scop nutritiv, cât și terapeutic.

Miere cu Semințe de Dovleac

Miere cu Semințe de Dovleac

Un astfel de amestec ingenios și extrem de gustos este cel dintre miere și semințe de dovleac, pe care îl putem prepara și noi, acasă. Se găsește și online, gata făcut, la un preț accesibil. Dacă însă aveți miere acasă, nu ezitați să încercați această rețetă, este foarte simplă și utilă sănătății.

Rețeta este simplă:

Cumpărați miez de dovleac de la magazinele naturiste. Rumeniți-le puțin, apoi măcinați-le fin, folosind mașina de tocat carne sau un robot. Amestecați-le apoi într-un borcan cu miere.

Deficitele nutriționale înregistrate în ultimii ani se datorează unei alimentații precare, care pun sănătatea în pericol. Din acest motiv, trebuie să ne asigurăm că avem un aport zilnic de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și alți nutrienți esențiali pentru menținerea organismului.

Semințele de dovleac sunt foarte hrănitoare

Semințele de dovleac, combinate cu miere de albine, ne pot oferi o bogăție de nutrienți, în special minerale. 60 g de semințe de dovleac conțin:

• mangan (74%)
• fosfor (57%)
• magneziu (48%)
• cupru (48%)
• zinc (23%)
• fier (16%)

Sunt de asemenea o sursă bună de proteine (20% per 60 de grame) și vitamina E, furnizată în diverse forme: alfa-tocoferol, gama-tocoferol, delta-tocoferol, alfa-tocomonoenol și gama-tocomonoenol. Aceste forme de Vitamina E sunt mult mai ușor de absorbit de către corp.

Dacă doriți să prăjiți semințele de dovleac înainte de a le consuma sau folosi la diferite preparate, nu le rumeniți mai mult de 15-20 de minute, pentru a nu altera conținutul de grăsimi.

Semințele de dovleac au de asemenea un conținut divers de antioxidanți. Pe lângă vitamina E, mangan și zinc, ele mai conțin o mulțime de polifenoli: acid hidroxybenzoic, acid cumaric, acid cafeic, acid ferulic, acid sinapic, acid protocatechuic, acid vanilic și acid syringici, și lignani: pinoresinol, medioresinol și lariciresinol.

Luați din acest preparat câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi. Semințele de dovleac ajută la prevenirea și tratarea diabetului, îmbunătățesc reglarea insulinei, au proprietăți antimicrobiene, antifungice și antivirale, reduc riscul cancerului de sân și de prostată.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=82

Citeşte mai multe despre:

9 comentarii

  1. Apropos, ceva pentru îngrășare, ce recomandați? Orice mănânc, nu se lipește de mine . Bine, ar fi totuși o zonă în care se depune … burtica … :)))) dar picioarele tot subțiri sunt ! :((

  2. faceti sport combinat cu produse pentru marirea masei musculare

  3. alimentati-va rational respectand orele de masa ,ca daca nu mancati dimineata ,la10 , la pranz, si seara pana la ora 19, nu o sa va ingrasati osa depuneti pe unde nu trebui si intradevar ramaneti cu picioarele subtiri.apropo ce varsta aveti si cum decurge ciclulmens.?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.