NUCILE seamănă izbitor cu creierul uman. Să fie doar o coincidență, sau o relație de vindecare?

Mulți dintre noi am observat probabil că unele alimente seamănă izbitor de bine cu anumite organe ale corpului nostru. Să fie doar o coincidență? Cu siguranță nu, ci mai degrabă un indiciu al faptului că respectivul aliment are efecte hrănitoare sau tămăduitoare asupra organului cu care se aseamănă.

Alimente Care Seamănă cu Organe din Corp

Alimente Care Seamănă cu Organe din Corp

Dumnezeu a lăsat numeroase secrete de vindecare în natura pe care a creat-o. În cazul alimentelor vegetale care cresc în natură este valabilă aceeași zicală care spune că pentru fiecare afecțiune există câte o plantă vindecătoare.

Este uimitor să descoperim că alimentele pe care le Dumnezeu ni le-a lăsat drept hrană sunt de fapt „create” special pentru menținerea sănătății noastre și pentru vindecarea diferitelor dereglări sau boli de care suferim.

Nucile – hrana și medicamentul creierului

Putem lesne remarca faptul că nucile par a fi niște miniaturi extrem de reușite ale creierului uman. La fel ciupercile, care seamănă foarte bine cu urechile noastre, morcovul cu irisul ochiului uman, portocalele cu sânul femeii și așa mai departe.

Unul din cele mai bune exemple de acest fel este însă nuca. Designul extrem de precis al cojii de nucă, dar și miezul din interior seamănă foarte tare cu aspectul creierului nostru.

Nucile și Creierul

Nucile și Creierul

Nucile sunt renumite pentru conținutului lor extrem de mare de acizi grași Omega-3 – în acidul alfa-linoleic, de care creierul nostru are atât de mare nevoie pentru a funcționa optim.

Mai mult, nucile conțin și alți compuși cu proprietăți neuroprotectoare importante, precum:

• acid galic
• izomeri de vitamina E
• melatonină
• acid folic
• polifenoli

Nucile sunt numărate printre cele mai hrănitoare alimente de pe pământ, în special datorită conținutului de proteine și grăsimi bune. Efectele lor preventive și terapeutice sunt bine documentate științific.

Studii

Numeroase studii au arătat că nucile sunt în mod special benefice pentru creier și inimă. Cercetătorii de la Departamentului de Biochimie de la Universitatea Karachi din Pakistan au descoperit că nucile au un impact pozitiv asupra funcțiilor cognitive, în special asupra memoriei și capacității de învățare.

Șobolanii care au fost hrăniți cu nuci timp de 28 de zile au prezentat o îmbunătățire semnificativă a capacității de memorare și învățare, comparativ cu grupul de control. Mai mult, aceștia au avut o scăderea semnificativă a aportului de hrană, în timp ce rata creșterii lor a rămas la fel.

Nuci - Creier

Nuci – Creier

Un alt studiu, realizat la Universitatea Tufts din Boston, a evidențiat importanța consumului de nuci asupra menținerii sănătății creierului pe măsură ce înaintăm în vârstă, în contextul în care rata tulburărilor neurodegenerative cronice (demență, Alzheimer, pierderea funcțiilor motorii) a crescut foarte mult în ultimii ani.

Semnele clinice acestor tulburări apar în timp, și ele nu sunt întotdeauna evidente sau luate în considerare de persoana în cauză. după mulți ani de la instalarea afecțiunii respective.

Un pas important în prevenirea bolilor neurodegenerative este adoptarea unei diete sănătoase cât suntem încă tineri. Această dietă trebuie să fie bazată pe alimente bogate în antioxidanți și substanțe antiinflamatoare. Nucile sunt foarte bogate în fitochimicale diverse, în special acizi grași polinesaturați și compuși polifenolici care reduc presiunea oxidantă și inflamatoare asupra celulelor creierului și care îmbunătățesc semnalizarea inter-neuronală și cresc neurogeneza (nașterea neuronilor).

Consumul de nuci are de asemenea efecte și asupra inteligenței verbale și non-verbale și asupra stării de spirit sau a dispoziției.

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/why-walnut-resembles-brain-it-nourishes
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22048906
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500933
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21923981

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. seamana mai mult cu creierul de soarec……Sa insemne ca doar daca ai un astfel de creier se inregistreaza vreun efect ”vindecator’?? 😀

  2. Ar fi un miracol ca nuca sa aiba vreun efect la cei fara creier!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.