COCOSUL are peste 18 proprietăți terapeutice dovedite științific

Cocotierul (palmierul de cocos) produce unul din cele mai sănătoase și versatile alimente din lume. Studiile științifice au dezvăluit că produsele cocosului pot ajuta la prevenirea și tratarea a peste 50 de afecțiuni.

O recenzie științifică recentă intitulată “Cocos nucifera: A Phytochemical and Pharmacological Review” a arătat că uleiul de cocos, apa de cocos, miezul de cocos, coaja nucii de cocos și inclusiv rădăcina copacului au efecte terapeutice remarcabile.

Nucă de Cocos

Nucă de Cocos

Proprietățile terapeutice ale cocosului

Cocotierul crește în zonele sudice ale Asiei (Malaezia, Indonezia și Filipine) și în insulele dintre Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Deși multe din utilizările tradiționale ale cocosului nu au fost încă testate științific, practica actuală demonstrează eficiența lor.

Cercetătorii au identificat până în prezent 18 acțiuni biologice diferite:

• analgezice
• antiinflamatoare
• antibacteriene
• antifungice
• anti-hipertensive
• anti-diabetice
• antivirale
• antiparazitare
• anti-malarie
• anti-tricomonoză
• antitumorale
• antioxidante
• sedative
• anticonvulsivante
• cardioprotectoare
• hepatoprotectoare
• susținerea oaselor
• protejarea rinichilor

Extractul obținut din fibrele din coaja nucii de cocos și laptele de cocos este folosit pentru tratarea diareei în Brazilia și Ghana.

În Papua Noua Guinee, frunzele și rădăcinile cocotierului tânăr sunt mestecate pentru tratarea durerilor de stomac. În Fiji, uleiul de cocos este folosit pentru prevenirea căderii părului, iar apa de cocos pentru bolile renale.

În Indonezia, uleiul de cocos este folosit extern, pentru răni. În Peru, extractul din apa de cocos este folosit ca diuretic, pentru astm și gonoree. În Mexic, cocosul este folosit pentru infecțiile urogenitale cu trichomonas. Decoctul din miezul de cocos este folosit în Malaezia pentru tratarea febrei și a malariei. În Kenya, nuca de cocos este utilizată pentru ameliorarea mâncărimilor pielii cauzate de infecțiile cu HIV.

Pe lângă utilizările alimentare și terapeutice, cojile și alte părți folosite ale cocosului au și benefice asupra mediului, prin combaterea poluării.

Apa de cocos are efecte protectoare asupra rinichilor și inimii, proprietăți antioxidante și hipoglicemice.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/coconut-earths-most-widespread-medicinal-fruit-plant

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]