POLENUL – atât de hrănitor încât poate acoperi toți nutrienții necesari bunei funcționări a organismului

Polenul este un produs apicol cu o densitate nutritivă excepțională. Este o sursă prețioasă de hrană în timpul postului, și un aliment foarte benefic pentru copii și persoanele slăbite sau cu deficit de vitamine sau minerale.

Toate produsele apicole sunt alimente și medicamente valoroase pentru om. Ele pot ajuta la prevenirea bolilor, la întărirea organismului și menținerea lui într-o stare optimă de funcționare, la tratarea unor boli și la creșterea longevității.

Polen Crud Beneficii

Polen Crud Beneficii

Studiile științifice au arătat că 30 de grame de polen natural pot furniza toate elementele nutritive necesare pentru buna funcționare a organismului uman.

Compoziția remarcabilă a polenului crud

În granulele polenului au fost identificate circa 250 de substanțe din diferite specii de plante, printre care proteine, aminoacizi, acizi grași, vitamine, macro-nutrienți (precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu și sodiu) și micro-nutrienți (fier, cupru, zinc, mangan, silicon și seleniu), compuși fenolici, enzime, coenzime, flavonoide și bioelemente.

Polenul conține în medie 22,7% proteine și 10,4% aminoacizi esențiali (precum metionină, lizină, treonină, histidină, leucină, izoleucină, fenilalanină și triptofan). Aceste elemente proteice sunt esențiale pentru viață, deoarece corpul nostru nu le poate sintetiza singur.

Compușii fenolici includ flavonoide, leucotriene, catechine și acizi fenolici. Dintre flavonoide, cei mai importanți sunt kaempferolul, quercetina și isorhamnetina.

Polenul este o sursă semnificativă de provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B6, B9 (acid folic), C, E și D.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3377, 3395, 3379′ button=’Cumpără aici’]

Efecte terapeutice

Acest produs a demonstrat acțiuni antioxidante, antifungice, antimicrobiene, antivirale, antiinflamatoare, imunostimulatoare, analgezice locale, antialergice, anticancerigene și hepatoprotectoare.

Consumul de polen ajută la prevenirea și tratarea distoniei vegetative, ajutând la armonizarea funcțiilor hormonale și ale sistemului nervos vegetativ. Este un aliment recomandat persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului venos, precum varice sau flebite, datorită conținutului de rutoziol, un compus cu efecte vasculotrofice.

Polenul se poate consuma ca atare. Cel mai bun este polenul poliflor crud. Se asociază foarte bine cu miere și propolis.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/
“Fitoterapie Tradițională și Modernă”, Ovidiu Bojor, Dumitru Răducanu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Atentie !!!bolnavilor cu astm bronsic,le poate fii nociv….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.