La ce putem folosi PULPA fructelor și legumelor rămasă după extragerea SUCURILOR
Este păcat să aruncăm pulpa de fructe, legume sau verdețuri rămasă după stoarcerea lor sub formă de suc. În pulpă este concentrată cea mai mare concentrație de fibre. Potrivit Asociației Americane de Dietetică, avem nevoie de 25-38 g de fibre pe zi.

Rețete cu Pulpă de la Suc
Creșterea aportului de fibre în dieta zilnică este importantă pentru sănătatea digestivă și a sistemului cardiovascular, precum și pentru prevenirea cancerului.
Rețete cu pulpa rămasă după stoarcerea fructelor și legumelor
Sucul poate fi un mijloc practic de a consuma mai multe fructe și legume, și de ingera vitaminele și antioxidanții lor într-o formă mai concentrată și mai rapid absorbabilă. Cu toate acestea, prin stoarcere, sucul este separat de pulpă – în care se găsesc cele mai multe fibre. Aceasta nu trebuie aruncată, deoarece pe lângă faptul că este foarte bogată în nutrienți, este și foarte versatilă. O putem valorifica incorporând-o în diverse rețete.
Legume congelate. Dacă nu aveți timp să folosiți pulpa imediat la o rețetă, puneți-o în pungi, și păstrați-o la congelator.
♣ Smoothieuri. Adăugați pulpa în blender împreună cu alte ingrediente folosite la smoothie: iaurt, banană, verdețuri etc.
♣ Ceai din fructe. Folosiți pulpa fructelor la prepararea unui „ceai”. Înfierbântați apa, adăugați pulpa și eventual câteva condimente (scorțișoară, ghimbir etc), și lăsați să fiarbă câteva minute, apoi strecurați.
♣ Sos pentru paste. Folosiți pulpa la prepararea de sosuri pentru paste, sau adăugați-le la final în pastele deja pregătite, pentru o textură mai bogată și mai crocantă.
♣ Omletă sau clătite. Adăugați pulpa de legume în compoziția de ouă pentru omletă, și cea de fructe în compoziția pentru clătite.
♣ Burgeri vegetarieni, chiftele. Amestecați pulpa de legume cu câteva boabe de fasole sau năut fiert, făină de ovăz și câteva condimente. Procesați toate aceste ingrediente într-un blender sau robot de bucătărie, formați burgeri cu mâna din pasta rezultată și coaceți-i în cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sau pe grill. Îi puteți de asemenea prăji într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Sau puteți pune pulpa de rădăcinoase în compoziția de chiftele.
♣ Salată. Amestecați pulpa rămasă de rădăcinoase sau fructe cu puțin suc de lămâie sau ulei de măsline, sare (sau miere), condimente, și alte fructe (nuci, stafide etc).
♣ Supe, tocănițe. Adăugați pur și simplu pulpa legumelor la supa sau ciorba, tocănița de legume pe care o pregătiți. Veți vedea că va căpăta un gust foarte bun și va avea o textură mult mai bogată.
♣ Aluaturi. Amestecați pulpa în diverse aluaturi pentru pâine, biscuiți de casă, biluțe crude etc.
♣ Biscuiți (crackers). Amestecați pulpa legumelor (150 g) cu semințe de in măcinate (100 g), apă (230 ml), sare și condimentele preferate, pentru a obține un aluat tartinabil. Întindeți aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coaceți-l în cuptor la foc mic, timp de 30 de minute. Întoarceți tava și mai lăsați-o 15 minute. Dacă aveți în casă un deshidrator, folosiți-l. După ce s-a răcit, tăiați turta obținută bucăți.
♣ Tort crud. Din pulpa morcovilor, a sfeclei sau a merelor puteți prepara un aluat de tort sau de plăcintă În acest scop, puteți amesteca pulpa cu stafide, curmale, fulgi de cocos, fulgi de ovăz, scorțișoară, nucșoară și câteva semințe de chia. Procesați toate ingredientele în robot (mai întâi stafidele și curmalele, până devin lipicioase), și frământați cu mâinile până obțineți un aluat legat, lipicios. Împărțiți aluatul rezultat în două. Puneți o parte pe fundul unui vas rotund acoperit cu folie de plastic, și presați cu palmele până devine un strat uniform. Scoateți apoi folia cu tot cu foaia de aluat, și așezați-o pe un platou. Procedați la fel cu cealaltă bucată de aluat. Folosiți orice fel de umplutură doriți. Acoperiți la final cu cealaltă foaie rotundă.
O idee foarte buna,multumesc.
Super !!!