Cafeaua din SFECLĂ ROȘIE pentru cardiaci, diabetici, femei gravide și copii – o invenție românească

Cafeaua din sfeclă este o invenție românească, care aparține inginerului Nicolae Cotârlă. Acesta locuiește în Serbia, aproape de orașul Virset, și spune că a descoperit acest produs după câțiva ani de cercetare.

Cafeaua din Sfeclă Roșie

Cafeaua din Sfeclă Roșie

Inginerul Nicolae susține că produsul lui este unic în lume. A fost înregistrat la Institutul Pentru Proprietate Intelectuală din Belgrad sub numele de Sorogat cafe na bazi svekle (Surogat de cafea pe bază de sfeclă).

Cafeaua se obține din rădăcina de sfeclă, care este supusă unor procedee complexe de prelucrare, cea mai importantă fiind faza de deshidratare. Deși l-a costat mulți bani, inventatorul român este mulțumit sufletește, deoarece, prin descoperirea lui, mulți consumatori înrăiți de cafea pot alege o alternativă sănătoasă, lipsită de cofeină și de efectele ei negative. Mai mult, acest tip de cafea poate fi consumată și de categoriile care au interdicție la cafeaua care conține cofeină.

„Am pus la punct o instalație de procesare, și o linie de ambalare și vidare. Am satisfacția că am contribuit la protejarea persoanelor care au făcut un viciu din consumul cafelei.”

Efecte terapeutice

Cafeaua din sfeclă este deja comercializată în Serbia și Germania, ca un înlocuitor nutritiv și lipsit de riscuri al cafelei obișnuite, recomandat persoanelor cu boli cardiovasculare și diabet, femeilor însărcinate și copiilor.

Cafeaua de sfeclă conține toate vitaminele, mineralele și proteinele regăsite în rădăcina de sfeclă, precum și proprietățile terapeutice ale acestei legume. Poate fi folosită pentru tratarea imunității scăzute, anemiei (prin deficit de fier), oboselii cronice și virozelor.

Se prepară ca și cafeaua obișnuită. Poate fi consumată atât dimineața, cât și pe parcursul zilei, inclusiv seara, întrucât nu conține cofeină și nu provoacă agitație sau insomnie. Se poate îndulci cu puțină miere.

Dacă aveți rude în Serbia sau Germania, puteți face rost mai ușor de această cafea pentru a-i proba gustul și efectele terapeutice pretinse.

Sursa: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Poate preia cineva ideea de a importa acest produs/

  2. Sunt curioasa!L-as incerca

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.