Ai curaj să afli ce conține COCA-COLA? Un cocktail chimic care ne distruge organismul
Înainte de a vă turna următorul pahar de Coca-Cola, ar fi bine să știți ce introduceți în corpul vostru. Vă prezentăm mai jos compoziția chimică a acestei băuturi toxice, permisă de foarte mulți părinți copiilor lor.
Ce conține cu adevărat Coca-cola
Coca-cola nu este nimic altceva decât un amestec de substanțe chimice extrem de dăunătoare pentru sănătate:
E150D – caramel cu adaos de sulfat amoniacal
Acesta este simbolul unui colorant alimentar obținut prin prelucrarea zahărului la temperaturi specifice, cu sau fără adaos de reactivi chimici; în Coca-cola se adaugă sulfat de amoniu, care nu trebuie consumat de persoanele cu boli de ficat și de rinichi, nici de copii sau de femeile care alăptează.
E952 – ciclamat de sodiu
Acesta este un îndulcitor sintetic (de 200 de ori mai dulce ca zahărul), care a fost interzis de FDA în anul 1970 în SUA și Anglia, deoarece studiile pe animale de laborator au arătat că poate distruge testiculele și embrionii; ciclamatul poate cauza cancer și migrene; este permis în România.
E950 – acesulfam de potasiu
Acest compus a fost aprobat pentru a fi incorporat în băuturile nealcoolice; este tot un îndulcitor artificial, de 200 de ori mai dulce decât zahărul; testele pe șoareci, șobolani și iepuri au arătat că acest compus chimic poate produce dereglări importante, în speciale ale glandei tiroide.
E951 – aspartam
Este considerat unul din cei mai periculoși îndulcitori artificiali introduși în alimente; există peste 90 de reacții adverse la consumul acestui compus toxic: dureri de cap, greață, amețeală, spasme musculare, oboseală, iritabilitate, urticarie, palpitații, insomnie, anxietate, pierderi de memorie, dureri articulare etc.
Niveluri mari de fenilcetonurie în sânge (un aminoacid din aspartam) alterează creierul, producând retard mental la copii și tulburări comportamentale la adulți.
E338 – acid fosforic
Acest compus a fost asociat cu mâncărimi ale pielii și ochilor, sete și tulburări digestive; interacționează cu absorbția calciului și fierului în corp, fapt care poate duce la slăbirea oaselor.
E330 – acid citric
Acesta este folosit atât în industria alimentară, cât și în cea farmaceutică. Sărurile de acid citric (citrați) sunt folosiți ca acizi, conservanți și stabilizatori; a fost asociat cu afecțiuni bucale.
E211 – benzoat de sodiu
Acesta este un compus considerat cancerigen de Piața Comună Europeană; este folosit atât în alimente (ca conservant și ca aromatizant pentru alimentele de o calitate îndoielnică), cât și în unele medicamente; coca-cola conține foarte mult E211.
Este interzis persoanele astmatice și celor sensibile la aspirină; un studiu realizat la Universitatea Sheffield din Britania a arătat că acest compus produce daune serioase la nivelul ADN-ului, putând cauza ciroză și boli degenerative, precum Parkinson.
Arome – aditivi aromați necunoscuți
Concluzii
Având în vedere conținutul extrem de chimic al acestui produs, Coca-cola ar putea fi folosită mai mult ca detergent decât ca băutură. Detalii în acest articol:
Beți sucuri naturale, preparate acasă din fructe și legume: cătină, morcov, măr, sfeclă roșie, tomate, castraveți, pepene etc. Acestea sunt adevărate tonice pentru sănătate.
Si de ce se face reclama la tv,daca e chimic?
Bani vorbesc
Este datoria fiecarui consumator sa se informeze Mai mult despre ce consuma
Firma este foarte mare sa o Inchida la spaga pe care o platesc
Piña si iaurtul din magazine e pline de chimicale
Asa ca aveti grije ce cumparati
Taranul din piata sau batrina ce Mai Au produce de calitate
Ca cumparam…dar , nu e buna….apa cu zahar si vopsea…unchiul meu , da pe pomii ca sa moara ginganiile..ca sa vezi ce otravitoare e…
Ps. Cola merge si pe faianta
…ptr indepartarea ruginii
…si covoare
Atunci de ce mai exista in comerț?