SEMINȚELE de IN – 30 de grame pe zi ne pot prelungi viața

Cercetătorii canadieni au descoperit că un consum zilnic de semințe de ajută la prevenirea și reducerea riscului de boli cu risc mare de deces: afecțiunile cardiovasculare și cancerul.

Semințele de In Ne Pot Prelungi Viața

Semințele de In Ne Pot Prelungi Viața

Tot mai multe dovezi științifice se strâng în jurul puterii vindecătoare a acestor semințe mici. Dincolo de faptul că sunt foarte versatile și ușor de incorporat în diferite rețete, semințele de in au numeroase aplicații terapeutice.

Semințele de in reduc riscul de deces din cauza cancerul și din alte cauze

Studiile observaționale au arătat că un consum regulat de semințe de in reduc mortalitatea din orice cauză cu 40%-53% și mortalitatea din cauza cancerului de sân cu 70%, în contextul în care medicina alopată nu are în prezent nici un medicament care să fie la fel de performant.

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au revizuit studiile în vitro, pe animale, observaționale și clinice realizate pe semințele de in, pe uleiul de semințe de in și pe lignanii (compuși din semințele de in), și au sintetizat următoarele:

• Studiile pe animale de laborator arată că dietele care conțin 2.5%-10% semințe de in reduc creșterea tumorilor și cresc eficiența tamoxifenului (un medicament utilizat pentru cancerul mamar)

• Studiile obervaționale au arătat că semințele de in și lignanii scad riscul de cancer la sân, mai ales la femeile aflate în perioada de post-menopauză.

• Lignanii reduc riscul de deces din cauza cancerului mamar cu 33%-70% și mortalitatea din orice cauză cu 40%-53%.

• Studiile clinice au arătat că 25 de grame de semințe de in pe zi timp de 32 de zile a redus creșterea tumorilor la pacientele cu cancer la sân

• 50 mg de lignani pe zi timp de 1 an a redus riscul de cancer la sân la femeile pre-menopauzale.

Semințele de in au efecte benefice în bolile cardiovasculare

Un studiu clinic realizat de Centrul de Cercetare din cadrul Spitalului St. Boniface și Universitatea din Manitoba, Canada, a arătat că semințele de in, administrate ca și supliment alimentar, scad tensiunea arterială – mai ales la persoanele cu hipertensiune arterială sau boala arterială periferică.

Studiul fost realizat pe 110 pacienți diagnosticați cu boala arterială periferică. Aceștia au primit câte 30 de grame de semințe de in pe zi, timp de 6 luni. După jumătate de an, grupul care a primit semințe de in au prezentat niveluri semnificativ mai mici de oxilipine. Acestea sunt asociate cu daune la nivelul arterelor, tromboză, hipertensiune și boli cardiovasculare în general.

O cercetare recentă realizată la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia a arătat că nivelurile mari de oxilipin sunt de asemenea legate de apariția diabetului.

Surse:

1. http://www.greenmedinfo.com/blog/flaxseed-just-ounce-day-may-extend-your-life?page=2
2. http://www.greenmedinfo.com/blog/eating-flaxseed-may-reduce-breast-cancer-mortality-70

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. Mulțumesc eu iau semințe de in de o luna și tensiunea mea a scăzut nu știam ca semințele de in sunt de folos. multumesc

  2. Semintele macinate sunt recomandate,stomacul face destul efort ca sa topeasca coaja semintelor!

  3. Eu,folosesc semintele de in înmuiate 24 ore

  4. Cineva întreabă dacă se macină întregi .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.