Sucurile din comerț cresc riscul de DIABET, OBEZITATE, BOLI de INIMĂ și ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Deși este o boală ușor de prevenit, diabetul face tot mai multe victime la nivelul întregii lumi, iar România nu este o excepție. În 90-95% din cazuri, este vorba despre diabetul de tip 2, o boală marcată de obezitate, sedentarism, o dietă deficitară și un stil de viață haotic.

Suc

Suc

Studiile au arătat că în ceea ce privește influența dietei asupra diabetului, băuturile răcoritoare din comerț (de tipul cola) cresc riscul de diabet cu 18% și implicit riscul de boli cardiovascular, obezitate și accident vascular cerebral.

Ce se ascunde într-o cutie de suc

O cutie de suc conține 150 de calorii, 40 g de carbohidrați (cât în 10 lingurițe de zahăr) și 16 lingurițe de sirop de porumb bogat în fructoză. Acesta a fost catalogat drept unul din cele mai dăunătoare forme de zahăr pentru consumul uman. La nici 20 de minute de la consumul unei astfel de băuturi, nivelul insulinei va fi crescut deja înfricoșător de mult.

Cum răspunde ficatul la aceasta? Depozitează tot excesul de zahăr ca grăsime. De aceea nu e de mirare că dietele bogate în zahăr duc la îngrășare și depunerea de grăsimi în corp.

Cei care obișnuiesc să bea în mod regulat cola și alte băuturi carbogazoase dulci au un risc mai mare de boli cronice, inclusiv diabet sau cancer, din cauza nivelurilor crescute de insulină.

Numeroase studii au asociat băuturile îndulcite artificial cu un risc mare de diabet. Cercetătorii britanici au descoperit că aceste băuturi cresc riscul de diabet chiar și la persoanele care nu sunt supraponderale sau obeze.

Aceștia au estimat de asemenea că reducerea consumului de astfel de băuturi în următorii 10 ani ar putea preveni aproape 2 milioane de cazuri de diabet în SUA și peste 80.000 în Regatul Unit.

Băuturile îndulcite artificial pot fi înlocuite cu fructe, sucuri naturale – preparate acasă din diverse fructe și legume. Diabeticii trebuie să consume băuturi cu 0 calorii, precum: apă, ceaiuri neîndulcite, cafea sau sucuri de legume. Ca îndulcitor, se poate folosi extract de stevia sau alt îndulcitor natural. În cazul sucurile preparată în casă, pentru aromă se poate folosi lămâie sau ghimbir.

Sursă:http://undergroundhealthreporter.com/sugary-drinks-raise-diabetes-risk-by-18/#ixzz3ji1aqRn6

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Si daca fac rau,de ce nu se scot dupa piata?Oricum nu ma omor dupa ele…

  2. Ca sa nu mai spun ca sucurile din comert cauzeaza cancer.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.