Vinul de SOC dizolvă grăsimile dăunătoare din corp și îmbunătățește circulația (rețetă)

Vinul de soc ne oferă toate beneficiile florilor de soc, într-o formă foarte îmbietoare. Comparativ cu vinul din struguri, vinul de soc are o concentrație alcoolică redusă, și este mult mai aromat.

Vin de Soc - Rețetă

Vin de Soc – Rețetă

Vin de soc – rețetă

Socul este bogat în bioflavonoide, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, depurative, antivirale și antibacteriene. Cele mai abundente tipuri de flavonoli din soc sunt quercetina, isoquercetina și antocianii.

Florile de soc conțin de asemenea acizi clorogenici, care ajută la reducerea alergiilor și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, și care produc un efect laxativ. Triterpenoidele din soc au efecte analgezice, antiinflamatoare și anticancerigene.

Ingrediente

• 10 flori de soc uscate sau proaspete
• 1 kg de zahăr brut
• 1 lămâie
• 100 ml de oțet de vin
• 6 litri de apă

Preparare

Se pune apa într-o oală și se adaugă zahărul. Se lasă pe foc până când zahărul se dizolvă.

Între timp, se ia un borcan mare curat (de circa 8-10 litri), și se pun în el inflorescențele de soc. Peste flori se toarnă siropul obținut mai sus și se adaugă lămâia tăiată cubulețe sau sucul stors de la lămâie. Borcanul se acoperă la gură cu un tifon gros sau prosop curat, iar deasupra se așază o farfurie sau un capac.

Borcanul se lasă la temperatura camerei 2 zile (48 de ore). În acest interval, se amestecă în borcan cu o lingură de lemn de 3-4 ori pe zi.

După cele 2 zile, lichidul se strecoară printr-un tifon într-un vas curat. Se prepară acum un alt sirop, din 2 linguri de zahăr lăsat la caramelizat și stins cu 3 linguri de apă. Acest sirop se adaugă în vas, se amestecă bine, și la final se pune și oțetul.

După ce s-a omogenizat, preparatul se strecoară în sticle de sticlă de 1 litru. Acestea se astupă cu dopuri de plută și se depozitează într-un loc rece.

Se poate bea câte 1 pahar de vin de soc pe zi, la masa de prânz. Vinul de soc are efecte detoxifiante și depurative remarcabile, în special de dizolvare a grăsimilor dăunătoare din corp. Ajută de asemenea la ameliorarea circulației sangvine deficitare și la întărirea organismului.

Sursă rețetă: “Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.