Coca-cola este o adevărată otravă pentru metabolismul uman

Cum a ajuns ca o băutură atât de nocivă precum Coca-Cola să devină un brand valoros în istoria omenirii, este greu de înțeles.

Coca-cola a fost comparată cu nivelul de aciditate al acidului sulfuric, cunoscut și sub numele de “acid de baterie”.

Coca-cola este o adevarata otrava pentru metabolismul uman

Coca-cola este o adevarata otrava pentru metabolismul uman

Acidul sulfuric este unul din cei mai puternici acizi, cu un conținut chimic extrem de coroziv.

Mai pe înțelesul tuturor, acest acid distruge suprafețele obiectelor cu care intră în contact.

Din acest motiv, Coca-Cola poate curăța suprafețele la fel de bine sau chiar mai eficient decât multe produse toxice de curățare a casei.

Crește riscul de atac de cord și accident vascular cu 48% la consumatori

În țările din lumea a treia (în curs de dezvoltare), Coca-Cola este mai lesne de găsit și mai ieftină decât accesul la apă potabilă curată.

Deși folosește diferite campanii pentru a-i convinge pe consumatori că este o companie care sprijină mediul, Coca-Cola este un produs intens asociat cu poluarea, deficitul de apă și bolile.

Afecțiuni respiratorii și pulmonare

Persoanele care consumă băuturi carbogazoase precum Coca-Cola au un risc mai mare a atacului de cord și a accidentului vascular cu 48% comparativ cu persoanele care nu consumă astfel de băuturi, sau cel puțin nu zilnic.

Un studiu publicat în Journal Respirology a asociat de asemenea consumul acestor băuturi cu tulburări pulmonare și respiratorii, precum astm sau boala obstructivă pulmonară.

Coca-cola elimină calciul, magneziul și zincul din corp și slăbește oasele

Carbonatarea din Coca-Cola duce la pierderea calciului din oase astfel:

– carbonatarea irită stomacul
– stomacul “vindecă” leziunea folosind singurul antiacid pe care îl are la dispoziție: calciul – pe care îl ia din sânge
– sângele, acum mai sărac în calciu, își reface rezervele de calciu din oase; dacă nu ar face acest lucru, funcția mușchilor și creierului ar fi sever afectate

Distrugerea nu se oprește însă aici.

O altă problemă cu consumul de Coca-Cola este reprezentat de acidul fosforic, care la rândul lui reduce depozitele de calciu ale corpului.

În concluzie, Coca-Cola înmoaie oasele și le face mai fragile. Cea mai mare problemă este că pentru foarte multe persoane, astfel de băuturi reprezintă un înlocuitor pentru apă sau lapte.

Cancer esofagian

Dacă acum două generații în urmă, cancerul esofagian era o boală rară, astăzi este foarte populară.

Deteriorarea mecanică a celulelor este un risc major de cancer.

Toate băuturile răcoritoare provoacă reflux de acid (acidul stomacului se ridică deasupra supapei esofagului), mai ales când corpul se află în poziție orizontală (culcat).

Însă volumul mare de Coca-Cola consumat în America înseamnă că refluxul de acid a depășit de mult limita pericolului.

Utilizări “practice” ale Coca-Cola

Cantitatea de acid din sucurile acidulate este suficient de mare pentru a distruge smalțul dinților, făcându-i mai sensibili la carii.

În testele efectuate pe nivelul de aciditate al băuturilor carbogazoase, unele din ele au indicat un pH extrem de mic: 2.5.

Acidul de baterie are un pH-ul 1, iar apa pură are un pH de 7.

Pentru a demonstra că Coca-Cola nu are ce căuta în corpul uman, vă prezentăm câteva utilizări “practice” ale Coca-Cola, ca soluție de curățare a casei.

– Elimină rugina (se înmoaie o bucată de cârpă în Coca-Cola, și se freacă zona afectată de rugină)
– Curăță WC-ul (se toarnă Coca-Cola în vasul de toaletă, se lasă o perioadă de timp, apoi se trage apa)
– Curăță depunerile de pe bornele bateriei auto
– Curăță motorul
– Curăță petele de ulei de pe podeaua garajului (petele se lasă “la înmuiat” în Coca-Cola, apoi se șterg cu o cârpă)
– Curăță tigăile și oalele arse (se toarnă Coca-Cola în ele și se lasă la înmuiat)
– Ajută la decalcifierea ceainicelor
– Dă luciu monedelor
– Curăță mortarul de pe faianță, acoperiș etc
– Dizolvă dinții
– Scoate guma din păr
– Îndepărtează petele de pe vasele de sticlă
– Curăță rugina din piscine (se toarnă 2 litri de Coca-Cola)
– Scoate vopseaua din păr
– Scoate petele de cariocă din covor
– Scoate petele de vopsea de pe mobila de metal
– Îndepărtează petele de grăsime de pe haine

Acum este lesne să ne imaginăm ce efect are Coca-Cola asupra mucoasei stomacului.

Ce se întâmplă în corp după un pahar de Cola

În primele 10 minute: 10 lingurițe de zahăr intră în organism (adică 100% din aportul zilnic recomandat).

Nu vomiți imediat, datorită excesului de dulce. Acidul fosforic îi taie aroma, ajutând corpul să țină zahărul sub control.

20 minute: Nivelurile de zahăr din sânge cresc amețitor, provocând o explozie de insulină. Ficatul răspunde la acest lucru transformând toată cantitatea de zahăr primită în grăsime.

40 minute: În acest moment, absorbția cafeinei este completă. Pupilele se dilată, presiunea sângelui crește, iar ca răspuns, ficatul „revarsă” și mai mult zahăr în fluxul de sânge. Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocați, prevenind astfel somnolența.

45 minute: Corpul crește producția de dopamină – un hormon care stimulează centrul de plăcere din creier. Acest efect este asemănător celui produs de heroină.

După 1 oră, acidul fosforic se leagă de calciul, magneziul și zincul din tractul intestinal, fapt care supra-încarcă metabolismul. Are loc acum o eliminare a calciului prin urină. Situația este agravată și de dozele mari de zahăr și îndulcitori din Cola. Proprietățile diuretice ale cofeinei intră și ele în joc în joc. În acest moment, poți fi sigur că vei elimina prin urină calciul, magneziul și zincul care trebuia să ajungă în oasele tale, precum și alți electroliți de sodiu și apă.

După mai bine de o oră, încep să se manifeste „efectele” băuturii: experimentăm o cădere de energie. Devenim astfel iritabili sau depresivi. Am eliminat toată apa care era în Cola, dar nu înainte de a o „infuza” cu alte elemente nutritive valoroase, pe care corpul nostru le-ar fi folosit pentru lucruri importante: hidratarea corpului și construirea de oase și dinți puternici.

Sursă articol: http://www.whydontyoutrythis.com/2014/02/20-practical-uses-for-coca-cola-proof-that-it-should-not-be-in-the-human-body.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. ASA ESTE. DISTRUGE TOT. NU STIU DE CE O MAI TINE PE PIATA DE ATATIA AMAR DE ANI.

  2. ajutor de nadejde la curatenie…

  3. ……….din pacate au clienti !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.