CASTRAVETELE dă strălucire ochilor, culoare buzelor, tinerețe pielii și elasticitate mișcărilor

Paul Bragg, medic nutriționist și un pioner de renume în mișcarea wellnes din America, spunea prin anii ’20 că nu există nimic mai hrănitor pentru piele decât sucul lichid al castraveților. Apa bogată în nutrienți pe care castraveții o conțin, atunci când ajunge în corp, dă luciul părului, strălucire ochilor, culoare buzelor și pielii și elasticitate mișcărilor.

Castravete

Castravete

Deși sună foarte romantic și poetic, există dovezi solide în spatele acestei afirmații. Castraveții sunt legume răcoritoare și alcalinizatoare, iar coaja lor este plină de siliciu – un mineral important pentru oase puternice. Siliciul este considerat de altfel un element esențial pentru menținerea sănătății și tinereții.

Miezul castraveților conțin aproximativ 96% apă, ceea ce înseamnă că sunt un aliment extrem de hidratant, perfect pentru un regim de detoxifiere și întinerire. În plus față de apă, castraveții conțin acid ascorbic (vitamina C) și acid cafeic, ambii fiind utili în combaterea retenției de apă.

Probabil că ați mai auzit că feliile de castravete, aplicate pe ochi, reduc umflăturile sau pungile de sub ochi. Acest lucru este foarte adevărat. Acizii menționați mai sus au un efect calmant asupra ochilor obosiți și ajută la eliminarea excesului de apă. În plus, castravetele aplicat extern ajută la calmarea pielii arse de soare sau de foc, sau a pielii afectate de dermatită.

Aplicațiile cu felii de castravete sunt indicate și în riduri și dermatoze. Pentru tenuri grase, se amestecă suc de castraveți cu apă caldă în cantitate egală și se fac loționări. Pentru tenuri uscate, se fac loționări cu suc de castraveți amestecat cu ulei de migale. În cazul tenului mixt, loționările se fac lapte în care s-au macerat felii de castravete.

Castraveți

Castraveți

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, densitatea oaselor noastre scade treptat, iar părul și unghiile devin mai uscate și mai fragile. Acest lucru nu este normal. Hrănirea și hidratarea corespunzătoare a corpului ajută la menținerea oaselor puternice și la un aspect tânăr chiar și la o vârstă înaintată.

Reducerea densității osoase, uscarea părului și fragilizarea unghiilor au loc din cauză că organismul nostru pierde siliciu odată cu trecerea anilor. Pentru a reaproviziona corpul nostru cu siliciu, trebuie doar să mâncăm mai mulți castraveți verzi.

Siliciul ajută oasele în două feluri: contribuie la formarea colagenului (o proteină fibroasă, un țesut conjunctiv care le ține pe toate bine legate în corp) și facilitează asimilarea calciului. Fără un nivel adecvat de siliciu, corpurile noastre nu ar putea folosi calciul pentru construirea oaselor.

Castraveții conțin de asemenea magneziu, un alt mineral care lucrează în sinergie cu calciul pentru păstrarea oaselor sănătoase.

Cei mai mulți nutrienți ai castraveților se află în coajă, inclusiv siliciu. Așadar, nu-i curățați de coajă, decât dacă este foarte amară. Spălați castraveții cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta pesticidele.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.