Elixir din urzică, tumeric și miere
Acest elixir are efecte anti-inflamatoare puternice. Ajută la stoparea simptomelor de alergii, reduce durerile articulare și reumatice, scoate mucusul din plămâni.
Elimină bacteria care cauzează boala și crește în același timp protecția naturală a corpului.
Acest remediu este un tonic util mai ales pentru persoanele anemice și slăbite, sau predispuse la boli și dureri.
Cuprins
Elixir din urzică și turmeric – rețetă
Ingrediente
• urzici proaspete
• 3 linguri de turmeric
• miere
Preparare
Îndepărtați toate impuritățile din urzici, apoi spălați-le atent în mai multe ape. După ce s-au uscat, puneți-le într-un storcător, și extrageți sucul.
La 230 ml de suc de urzici, adăugați 700 g de miere. Adăugați și turmericul, și amestecați până la deplina omogenizare a preparatului.
Turnați siropul obținut în borcane de sticlă, și păstrați-le la frigider, sau într-un loc uscat și întunecos.
Se iau câte 2-3 lingurițe pe zi, ca atare, sau adăugate într-un pahar cu apă (preferabil călduță), ceai, smoothie sau sucuri naturale din fructe și legume.
Beneficii
Urzica este o plantă cu o valoare nutrițională și terapeutică extraordinară.
Are proprietăți diuretice, anti-inflamatoare și anti-histaminice.
Poate fi folosită ca remediu pentru alergii (rinită alergică), afecțiuni ale căilor respiratorii, boli renale și urinare, anemie, tulburări gastrice, demineralizare și avitaminoză.
Frunzele urzicii sunt foarte bogate în fier, clorofilă, vitamine și minerale.
Conține compuși naturali care ajută la reducerea durerilor de artrită și a umflăturilor, prin faptul că încetinesc procesul prin care unele enzime declanșează procesul inflamator în corp.
Turmericul conține un polifenol puternic, numit curcuma, ingredientul activ al plantei care are proprietăți antioxidante, anti-inflamatoare și anti-cancerigene, dovedite de zeci de studii științifice.
Turmericul ajută de asemenea la scăderea colesterolului și previne acumularea acestuia în artere (ateroscleroză).
Mierea de albine are proprietăți antibacteriene formidabile. Mierea absoarbe apa din celulele bacteriene prin osmoză, deshidratându-le și suprimând-le.
Consumul regulat de miere crește imunitatea, întărește ritmul inimii, previne atacul de cord, ameliorează durerile de artrită și îmbunătățește funcția tractului digestiv.
Contraindicații
Urzica poate altera ciclul menstrual, și poate contribui la pierderea sarcinii, de aceea este contraindicată femeilor gravide.
Diabeticii trebuie să-și monotorizeze glicemia când consumă această plantă, deoarece urzica influențează nivelul de zahăr din sânge.
Datorită efectului diuretic, persoanele cu probleme ale vezicii trebuie să consume urzică doar la recomandarea medicului.
Urzica poate interacționa cu medicamente pentru subțierea sângelui, hipertensiune arterială, diuretice, medicamente pentru diabet și anti-inflamatoare nesteroidiene.
Turmericul adăugat în mâncăruri este considerat sigur. În doze mari, poate cauza probleme digestive.
Persoanele cu calculi biliari sau obstrucția căilor biliare trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume turmeric. La fel și persoanele cu diabet.
Turmericul poate reduce nivelul de zahăr din sânge, iar dacă este combinat cu medicamente pentru diabet, poate cauza hipoglicemie.
Femeile gravide și mamele care alăptează nu trebuie să ia suplimente cu turmeric.
Turmericul subțiază sângele, și de aceea nu trebuie consumat cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală.
Turmericul poate interacționa cu medicamente pentru subțiere sângelui, medicamente care reduc aciditatea stomacului și medicamente pentru diabet.
am sa incerc sa fac , multumim