Apă cu LĂMÂIE și SEMINȚE de CHIA – o băutură energizantă populară în Mexic

Această băutură minunată, populară în Mexic și America Centrală de foarte mulți ani se numește Chia Fresca, și este de fapt o limonadă cu un adaos inedit de semințe chia.

Chia Fresca

Chia Fresca

Semințele de chia erau un aliment foarte prețuit încă de pe vremea aztecilor, datorită conținutului nutrițional foarte dens. Conțin mai mult Omega-3 și fibre decât semințele de in, calciu, magneziu, cupru, fier, zinc și antioxidanți. Sunt o sursă excepțională de energie, oferă sațietate pentru mai mult timp și hidratează corpul.

În Mexic, semințele de chia sunt deseori adăugate în sucuri din fructe, pentru a le transforma într-o băutură gelatinoasă. Atunci când sunt lăsate în apă, acestea absorb tot lichidul și se umflă. În jurul semințelor se formează un film gelatinos, asemănător celui dimprejurul semințelor de roșie, care dau băuturii o textură asemănătoare unei gelatine sau unei budinci. Pentru a extrage toate beneficiile, este suficientă 1 linguriță de semințe pe zi.

Chia Fresca – rețetă

La fel ca și semințele de in, semințele de chia pot fi presărate în cereale, salate sau iaurt, adăugate în smoothie-uri, pâine sau alte aluaturi, sau pot fi folosite la prepararea de budinci. Cel mai simplu mod de a le consuma este în forma acestei limonade.

Ingrediente

• 1 pahar mare cu apă (300-350 ml)
• 3 linguri de suc de lămâie
• 1 linguriță de semințe de chia
• 2 lingurițe de miere de albine

Preparare

Umpleți un pahar cu apă. Stoarceți sucul de lămâie. Pentru a obține 3 linguri de suc de lămâie aveți nevoie de o lămâie întreagă. Adăugați mierea și amestecați bine, până se dizolvă. În loc de miere puteți folosi alt îndulcitor, precum stevia (adăugați 7-10 picături la pahar).

Adăugați apoi semințele de chia și amestecați. Așteptați cel puțin 10 minute, pentru ca semințele să absoarbă apa, să se umfle și să se închege ca un gel. Amestecați din când în când, pe măsură ce semințele se ridică la suprafață sau cad la fundul paharului.

Dacă preparați această limonadă vara, lăsați-l la frigider să se răcorească, sau adăugați câteva cuburi de gheață și eventual câteva frunzulițe de mentă verde (înainte de servire).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

3 comentarii

  1. Si colesterol cit de mult.

  2. Mie imi plac f mult semințele de Chia , eu le pun la hidratat in apa dupa care pun miere si cocos ras si iese p budinca extraordinara. Ti-o recomand Bucur Mariana

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.