Mâncare de linte cu spanac și ghimbir
Această rețetă este una din cele 150 de rețete regăsite în “Noua Carte de Bucate Mayo Clinic”, publicată de Mayo Clinic Health Information și Oxmoor House.
Este o mâncare ușoară, și foarte sănătoasă, recomandată mai ales diabeticilor.
Mâncare de linte cu spanac și ghimbir – rețetă
Rețeta este inspirată din bucătăria orientală, care folosește foarte multe condimente și plante aromatice.
Dacă nu aveți sau nu găsiți linte galbenă, folosiți orice alt tip de linte. Ghimbirul este de neînlocuit în această rețetă.
Ingrediente
• 1 cană de linte galbenă
• 2 căni de spanac
• 1 linguriță de pulbere de ghimbir
• 1 linguriță de semințe de susan
• 1 ceapă
• ½ linguriță de pulbere de turmeric
• 1 ½ cană de borș
• 1 lingură de ulei de măsline
• ½ linguriță de sare
• ½ cană de lapte vegetal (opțional)
Preparare
Într-o cratiță încăpătoare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.
Adăugați ceapa tăiată mărunt, ghimbirul și turmericul, și lăsați circa 1 minut, amestecând continuu, până când condimentele își eliberează aromele.
Adăugați boabele de linte alese, spălate și scurse, borșul și laptele, dacă folosiți. Dați focul mai tare, până când începe să fiarbă, apoi reduceți focul la mic, și puneți capacul.
Lăsați lintea să fiarbă până când boabele se înmoaie (dar sunt încă ferme), circa 12 minute.
Adăugați spanacul, puneți capacul tocat mărunt, puneți capacul, și mai lăsați la fiert încă 3 minute.
Boabele de linte trebuie să fie în continuare ferme. Luați capacul și adăugați sarea.
Serviți supa de linte caldă, garnisită cu semințe de susan prăjit.
Pentru a prăji semințele de susan (dacă folosiți semințe crude), puneți-le într-o tigaie la foc mediu, agitând constant tigaia până când acestea se fac maronii la culoare. Nu le lăsați mult, deoarece există riscul să le ardeți.