TURMERICUL poate distruge aproape toate tipurile de CANCER (studii)

Turmericul este una din cele mai cercetate plante din lume. Proprietățile sale medicinale și compușii săi (în principal curcuma) au fost, până în prezent, subiectul a peste 5.600 de studii biomedicale publicate și revizuite.

Turmeric Poate Distruge Cancerul

Turmeric Poate Distruge Cancerul

Conform medicului William LaValley, curcuma – derivatul principal din turmeric și pigmentul care dă acestui condiment culoarea intensă galben-portocalie – are nenumărate aplicații terapeutice. Dr. LaValley a luat parte în anul 1982 la un program de schimb în China, unde a avut ocazia să experimenteze practicile medicinei chineze antice și tradiționale. Aici a învățat că există molecule naturale în unele plante pe care chinezii le folosesc de mii de ani pentru tratarea bolilor. Această experiență i-a schimbat modul de percepție a bolilor și a procesului de vindecare.

Turmericul are o activitate anti-cancer puternică

Cercetările pe termen lung au scos la iveală faptul că turmericul are peste 600 de aplicații terapeutice potențiale, și nu mai puțin de 175 de efecte fiziologice benefice pentru organism.

În studiile pe animale și testele în eprubetă, curcuma s-a dovedit o moleculă cu o acțiune anti-inflamatorie profundă și extrem de diversă, rezultând într-o activitate potențial anti-cancerigenă. Mai mult, curcuma nu afectează în mod negativ celulele sănătoase, ci targhetează în mod selectiv doar celulele de cancer.

În mod fascinant, curcuma din turmeric pare să fie utilă pentru aproape orice tip de cancer. Acest lucru este destul de ciudat, întrucât cancerul este reprezentat de o mulțime de patologii moleculare diferite.

Turmericul distruge cancerul în numeroase feluri

Curcuma are capacitatea de a modula activitatea genetică, distrugând celulele canceroase și promvând anti-angiogeneza, care înseamnă înfometarea celulelor canceroase. Odată ce ajunge în celule, curcuma poate afecta peste 100 de căi moleculare. Mai precis, curcuma are următoarele acțiuni:

— Inhibă înmulțirea celulelor tumorale
– Reduce inflamația
– Împiedică transformarea celulelor normale în celule tumorale
– Inhibă sinteza unei proteine care are un rol în formarea tumorilor
– Ajută corpul să distrugă celulele canceroase mutante, astfel încât să nu se poate răspândi în corp
– Previne dezvoltarea de provizii de sânge necesare pentru creșterea celulelor canceroase (angiogeneza)

Cercetările au arătat de asemenea că această moleculă numită curcuma lucrează în sinergie cu anumite medicamente chimioterapeutice, maximizând eliminarea celulelor maligne din corp.

Mod de administrare

La noi, turmericul se găsește la magazinele naturiste sub formă de pulbere sau capsule. Se poate administra sub formă de ceai, sau se poate dizolva în lapte (vezi rețeta laptelui de aur). Caspulele au o concentrație mai mare de curcumă, și sunt mai eficiente în cancer sau în bolile cronice. Se recomandă consultarea medicului înainte de a începe un tratament cu turmeric pentru o boală gravă.

Lapte de Turmeric

Lapte de Turmeric

1 pahar de lapte cu turmeric sau ceai de turmeric în fiecare dimineață poate aduce îmbunătățiri în ceea ce privește durerile articulare sau artrita datorită proprietăților anti-inflamatoare.

Unele cercetări au arătat că piperul negru poate crește rata de absorbție a curcumei în organsim, de aceea se recomandă amestecarea pulberii de turmeric cu piper negru măcinat.

Alte beneficii

Consumat zilnic, turmericul este un adevărat elixir. Poate fi adăugat și în mâncăruri sau băuturi, pentru mai multă culoare și beneficii.

— Are proprietăți antioxidante, antiseptice, analgezice, anti-cancerigene
– Scade colesterolul, trigliceridele și tensiunea arterială
– Susține sănătatea digestivă
– Previne infecțiile, crește imunitatea
– Ajută la detoxifierea ficatului
– Combate depresia și tulburările neurologice
– Îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive
– Reglează metabolismul și ajută la controlul greutății corpului
– Ajută la tratarea problemelor pielii

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

14 comentarii

  1. Se gaseste la magazinele naturiste .

  2. este ulbere portocalie dupa cum se vede , se mai poate numi curcuma

  3. Turmericul se poate găsi la orice magazin naturist, sub formă de pulbere. Are o culoare portocalie intensă. Se mai numește curcuma.

  4. Turmeric sau curcuma(sofranul indian) se gaseste in supermarkeuri la condimente.

  5. Interesant articolul!…In cazul in care cineva doreste sa incerce “reteta”, ce cantitate de turmeric se pune in paharul de lapte (1/2 lingurita, 1 lingurita, mai mult, mai putin..)????

  6. MACARIE MARIA multumesc pentru raspuns eu locuiesc in Spania de foarte multi ani din intimplare nu stii cum se cheama in spaniol? MULTUMESC!!!

  7. A prepara turmericul cu lapte este discutabil. ceaiul este solutia eficienta.

  8. MULTUMESC DEJA L AM CUMPARAT!!! Are un miros putin intepator si la gust destul de bun…

  9. Cu miere de albine e f bun

  10. Il folosesc de cam 10 ANI ! Il pun la aproape orice … Orez ,supe , ciorbe . Presar peste ouale facute ochiuri pe cartofi inainte de ai da la cuptor si primesc o culoare frumoasa . Se Mai adauga in ceaiuri Mai ales in combinatie cu ceaiul de chimbir !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.