Semințele de FLOAREA-SOARELUI scad tensiunea arterială (rețetă)

Semințele de floarea-soarelui surprind prin multitudinea de beneficii pe care le au asupra sistemului cardiovascular. Unii medici nutriționiști susțin că acestea scad tensiunea arterială foarte rapid, și în timp, ajută la reglarea ei, efectul rămânând stabil.

Semințele de Floarea Soarelui Scad Tensiunea Arterială

Semințele de Floarea Soarelui Scad Tensiunea Arterială

Ceai de semințe de floarea-soarelui – rețetă

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în magneziu și în acid nicotinic (niacină, sau Vitamina B3), care lărgește vasele de sânge, îmbunătățind astfel circulația. Deși pot fi consumate ca atare, crude și nesărate, vă prezentăm o altă modalitate de a beneficia de efectul lor hipotensiv natural. Această rețetă – testată și confirmată – face parte din medicina rusească, și poate fi utilizată de persoanele care au tensiunea arterială mare.

Ingrediente

• 500 g de semințe de floarea-soarelui crude
• 2 litri de apă rece

Preparare

Semințele se spală în mai multe ape, apoi se pun într-o cratiță cu apa și se fierb timp de 2 ore. După acest interval, lichidul rezultat se strecoară, se lasă la răcit și se împarte în 2 rații egale. O parte se bea într-o zi, iar cealaltă parte în ziua următoare. Fiertura se păstrează în frigider.

 Efecte

În ciuda dimensiunilor reduse, semințele sunt adevărate uzine nutriționale, cu o concentrație impresionantă de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea noastră. Semințele de floarea soarelui abundă în magneziu, fibre, proteine, acid folic, cupru, triptofan, seleniu, fosfor, și Vitaminele E, B1 și B6.

Într-un sfert de cană de semințe de floarea-soarelui putem găsi 61% din doza zilnică necesară de Vitamina E. Aceasta este esențială pentru utilizarea corectă a Vitaminei K și pentru producerea de celule roșii de sânge. Studiile indică de asemenea faptul că Vitamina E ajută la reducerea presiunii arteriale. O sursă la fel de bună de vitamina E sunt migdalele. O idee excelentă este să creați un amestec cu un efect hipotensiv și mai puternic din semințe și migdale.

Semințele de floarea soarelui sunt o gustare bogată în proteine. În timpul digestiei, semințele eliberează peptide bioactive (proteine), care reduc producția unei enzime care scade tensiunea arterială.

Acesta sunt de asemenea o sursă foarte bună de fibre solubile și insolubile. Cercetătorii au descoperit în urma a 25 de studii, că o dietă bogată în fibre poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Magneziul din semințele de floarea soarelui este esențial pentru energie, oase puternice și un ritm stabil al inimii. Acesta ajută de asemenea la reducerea simptomelor de astm, la prevenirea migrenelor și la reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral. Semințele de floarea soarelui furnizează 28% din doza zilnică de magneziu.

Semințele de floarea soarelui sunt sănătoase doar atunci când le crude și nesărate. Semințele prăjite cu sare conțin 47 mg de sodiu per cană. Sarea este acel ingredient ascuns care poate crește nivelul tensiunii arteriale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Am inteles de ce nu au tiganii tensiune art.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.