8 CONDIMENTE din bucătărie care previn CANCERUL

Prevenirea cancerului este un motiv mai mult decât suficient pentru a folosi mai multe condimente la prepararea mâncărurilor zilnice. Pe lângă renumitele alimente cu proprietăți anti-cancerigene din familia cruciferelor – precum varza, broccoli și conopida, astăzi vom vorbi despre unele condimente care au efecte asemănătoare.

Condimente Anti-Cancer

Condimente Anti-Cancer

Turmericul

Turmericul este regele condimentelor cu proprietăți anti-cancerigene. Acesta conține un polifenol puternic numit curcuma, care în studiile clinice s-a dovedit eficient în retragerea celulelor maligne  cauzatoare de cancer de postată, cancer mamar, cancer cerebral, cancer pancreatic, leucemia și melanom. Curcuma induce apoptoza – moartea programată a celulelor, fără să amenințe celulele sănătoase. Turmericul are o gamă surprinzător de variată de proprietăți antioxidante, anticancerigene, antimutagene, antibiotice, antivirale, antifungice, anti-diabetice și anti-inflamatorii. Extrem de multe studii științifice au confirmat beneficiile consumului de turmeric, și rolul său semnificativ în prevenirea și tratarea cancerului.

Ghimbirul

Ghimbirul a fost utilizat din cele mai vechi timpuri de medicina tradițională orientală pentru tratarea celor mai diverse boli, de la răceli până la constipație. Consumul de ghimbir reduce greața și voma, fiind utilizat cu succes în terapia anti-cancer pentru calmarea stomacului și anihilarea efectelor adverse ale chimioterapiei. Rezultate preliminare ale unor studii recente realizate pe animale au arătat că ghimbirul încetinește creșterea tumorilor. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare puternice, prin care ajută la ameliorarea durerilor musculare, reumatice și artritice.

Feniculul

Înarmat cu fitonutrienți și antioxidanți puternice, celulele cancerigene nu pot rezista în prezența feniculului. Un compus din acest condiment restricționează drastic activitățile invazive ale celulelor canceroase. Suprimă de asemenea activitățile enzimatice din spatele procesului de multiplicare a celulelor canceroase. O supă cu roșii, fenicul și usturoi, sau o salată proaspătă aromată cu fenicul pot fi preparatele ideale pentru prevenirea cancerului.

Chimenul

Acesta este renumit pentru faptul că ajută digestia, însă beneficiile sale merg mult mai departe. Chimenul este o plantă-minune, cu proprietăți antioxidante și anticancerigene semnificative. Semințele de chimen conțin un compus numit „Thymoquinone”, care previne proliferarea celulelor responsabile pentru cancerul de prostată.

Oregano

Mai mult decât un condiment pentru pizza și paste, oregano se confirmă un agent cu un potențial mare anti-cancer. Conține compuși antimicrobieni și antibacterieni. O singură linguriță de oregano are puterea unei căni de boabe de struguri roșii. Oregano conține mult mai mult quercetin decât strugurii și vinul roșu, un fitochimical care restricționează creșterea celulelor maligne în corp, acționând totodată ca un medicament împotriva bolii canceroase.

Piperul Cayenne

Capsaicina este substanța activă din Cayenne care induce procesul de apoptoză care distruge celulele potențial cancerigene și reduce dimensiunea celulelor tumorale de leucemie.

Rozmarinul

Această plantă de origine mediteraneană este o sursă excelentă de antioxidanți, fiind folosită cu precădere la aromatizarea supelor, sosurilor și a fripturilor. Este un tratament foarte bun pentru scăderea colesterolului, pentru probleme digestive și hepato-biliare. Rozmarinul este recomandat ca tratament pentru artrita reumatoidă și circulație periferică deficitară. În plus, rozmarinul este un antiseptic blând, care accelerează vindecarea rănilor, și un bun stimulent pentru memorie.

Studiile recente au confirmat de asemenea efectele sale pozitive în prevenirea cancerului. Această plantă aromată conține 2 ingrediente-cheie: acidul cafeic și acidul rozmarinic, care acționează ca niște agenți antioxidanți și antiinflamatori în protejarea celulelor corpului de radicalii liberi.

Bogat în carnosol, rozmarinul detoxifică substanțele care inițiază procesul de cancer la sân. Rozmarinul mai conține un antioxidant puternic important: Vitamina E. Cercetările au arătat că rozmarinul stimulează enzimele ficatului care inactivează hormonii estrogeni, prevenind astfel cancerul.

Usturoiul

Conform celor de la Daily Mail, tratamentul cu usturoi funcționează chiar și la fumători. Persoanele care consumă usturoi zilnic rareori sunt afectați de cancer, chiar dacă sunt expuși la vapori dăunători care pot declanșa cancerul, cum sunt fumătorii. Usturoiul este de asemenea un agent antibacterian, antiviral, antifungic și antiparazitar foarte puternic.

Alte condimente anti-cancerigene sunt: cuișoarele, busuiocul, anasonul, muștarul, frunzele de mentă, oțetul de mere și avocado.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. toate condimentele sint anti-inflamatorii si anticancer.

  2. SI TU DE ASEMENEA MERITI SA AI PARTE DE O ZI FOARTE BUNA, SUFLET DRAG!

  3. … toate sunt excelente pentru sanatatea noastra…..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.