Ce să bei în fiecare dimineață în loc de CAFEA

Nu toată lumea se poate “trezi” cu adevărat fără o ceașcă de cafea. Dacă vreți un înlocuitor pentru cafea fără cofeină, mult mai sănătos și eficient în creșterea energiei, încercați rețeta propusă mai jos. Este unul din cele mai simple elixiruri pe care ni le putem prepara acasă, iar beneficiile sunt multiple.

Băutură Energizantă și Detoxifiantă

Băutură Energizantă și Detoxifiantă

Băutură energizantă – rețetă

Ingrediente

• 2 lingurițe de oțet de mere
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară
• 1 vârf de cuțit de cayenne
• ½ linguriță de miere
• 1 pahar cu apă caldă

Adăugați toate ingredientele în paharul cu apă, amestecați bine și beți imediat.

Beneficii

Această băutură energizantă are foarte multe beneficii adiționale, între care detoxifierea corpului și reducerea nivelului de grăsimi și zahăr din sânge.

Scade colesterolul și glicemia

Potrivit unui studiu realizat pe animale de laborator în anul 2008, oțetul de mere poate reduce semnificativ nivelul de colesterol, trigliceride și zahăr din sânge în 4 săptămâni. Oțetul de mere este plin de enzime și bacterii bune. Conține acid acetic – care scade tensiunea arterială cu 6%. Cercetătorii au concluzionat de asemenea că oțetul de mere poate fi un ingredient important și pentru persoanele care suferă de diabetic.

Scorțișoara, pe de altă parte, este unul din cele mai bune alimente antioxidante de pe planetă, și este considerată planta numărul 1 pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge (cu 29%), și a colesterolului (cu 27%). Pentru a obține acest efect, este nevoie de ½ linguriță pe zi.

Reduce grăsimea abdominală

Conform unui studiu publicat în 2009 în Jurnalul American de Nutriție Clinică, condimentarea mâncărurilor cu cayenne sau piper roșu ajută la creșterea ratei de ardere a grăsimilor și caloriilor și la reducerea grăsimii de pe abdomen.

Ameliorează durerile

Studiile realizate la Universitatea Maryland au arătat că un consum regulat de cayenne încetinește mesajele dureroase transmise la nivelul creierului. Acest efect se datorează unei substanțe active numită capsaicină. Foarte multe boli inflamatorii și dureroase au răspuns bine la tratamentul cu cayenne, inclusiv artrita, reumatismul, durerile post-operatorii și durerile provocate de neuropatia periferică asociată cu diabetul.

Previne cancerul

Eugenolul, un compus din scorțișoară are proprietăți antiseptice, antibacteriene, de calmare a durerilor și de prevenire a cancerului. Într-un studiu, s-a dovedit că eugenolul a ucis celulele cancerigene cervicale și a crescut eficiența medicamentelor chimioterapice.

Alcalinizează

Sucul de lămâie ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, și are un efect alcalinizant asupra corpului prin reglarea pH-ului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. Grozava..mai ales luni dimineata..otet si piper pentru chef de viata!

  2. DAR NU AI SPUS SI CAT COSTA ACEST ENERGIZANT?

  3. Ce este cayenne…si unde il pot gasi, stie cineva?

  4. multumesc pentru reteta!

  5. Nu se poate înlocui cu nimic o ceaşca de cafea !!!

  6. Nice. Nu cred ca e nimic rau in a bea o cafea pe zi!

  7. Asta fac de ani de zile si este benefic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]