Farmacia uimitoare a naturii – alimente care seamănă cu organele corpului

Natura nu încetează să-i uimească pe oamenii de știință. În ultimii ani, unii cercetători s-au axat pe studierea unor alimente a căror formă corespund cu anumite părți sau organe ale corpului uman, atât la aspect, cât și în ceea ce privește efectul lor benefic asupra acestora. Am ales 9 alimente care nu sunt numai similare cu anumite zone ale corpului nostru, ci sunt și extrem de bogate în nutrienți care ajută aceste organe să funcționeze mai bine.

Morcovii și ochii

Dacă ne uităm la un morcov tăiat în jumate vom vedea că interiorul are aceeași formă ca și irisul și pupila ochiului uman. Nu degeaba am fost învățați de mici copii că morcovul este un pentru ochi. Morcovii sunt plini de vitamine și antioxidanți precum betacaroten, care reduce riscul de apariție a degenerescenței maculare – una din cauzele principale ale unei vederi proaste la adulți.

Morcovi și ochi

Morcovi și ochi

Nucile și creierul

Nucile aduc foarte mult în textură cu creierul uman, atât la exterior, cât și în interior. Dacă privim o nucă din față, vom vdea că pare divizată în două, fiind asemănătoare cu emisfera stângă și dreaptă a creierului. Nu degeaba experții numesc nucile o sursă excelentă de hrană pentru creier. Conform studiilor, nucile conțin o cantitate mare de acizi grași Omega-3, care îmbunătățesc funcția creierului.

Nucile și creierul

Nucile și creierul

Țelina și oasele

Tulpinile lungi de țelină sunt aproape identice cu oasele umane și în același timp conțin foarte multe substanțe de care oasele noastre au nevoie, de pildă silicon, care ajută la menținerea elasticității și rezistenței lor. O altă coincidență interesantă este că oasele conțin 23% sodiu, exact ca și țelina.

Țelina și Oasele

Țelina și Oasele

Avocado și uterul

Forma ca de bulb a acestui fruct aduce foarte mult cu forma uterului femeii. Studiile au arătat că femeile care mănâncă avocado în mod regulat își pot îmbunătăți considerabil funcția acestui organ. Explicația constă în nivelul ridicat de acid folic din avocado, care reduce riscul de displazie de col uterin, care înseamnă o boală pre-canceroasă.

Avocado și Uterul

Avocado și Uterul

Scoicile și testiculele

Conform studiilor științifice, scoicile, care arată exact ca testiculele umane sunt de fapt o sursă bună de hrană pentru organele reproductive masculine. Studiile realizate de olandezi au arătat că acidul folic și zincul din scoici pot îmbunătăți calitatea spermogramei.

Scoicile și Testiculele

Scoicile și Testiculele

Grepfrutul și sânii

Similaritățile dintre fructele citrice precum grepfrutul și lămâile și sânii femeilor sunt mai mult decât o coincidență. Grepfrutul conține un nivel mare de limonoide, ingediente care scad riscul de cancer mamar.

Grepfrut și sâni

Grepfrut și sâni

Roșiile și inima

Dacă tăiem o roșie în două, vom observa asemănarea dintre forma acestei legume și cel mai important organ al corpului uman: inima. Studiile au arătat că licopenul din roșii scade semnificativ riscul de boli cardiovasculare. Mai mult, combinarea roșiilor cu ulei de măsline și puțin avocado îmbunătățește absorbția licopenului de 10 ori mai mult.

Roșiile și inima

Roșiile și inima

Vinul roșu și sângele

Vinul roșu este plin de antioxidanți și plifenoli, inclusiv resveratrol, cel mai puternic din toți, care îl face asemănător sângelui. Atunci când bem vin roșu, ingerăm de fapt o cantitate mare de ingrediente sănătoase care luptă împotriva colesterolului, care cauzează boli de inimă. Vinul conține de asemenea substanțe care filtrează sângele, și care care scad riscul de atac de cord. Aceste beneficii se pot dobândi dacă vinul roșu se consumă în cantități moderate.

Vinul și Sângele

Vinul și Sângele

Ghimbirul și stomacul

Oricine a avut o durere de stomac și a încercat un ceai de ghimbir a observat că acest remediu funcționează. Există o legătură secretă dintre ghimbir și stomac, nu numai în ceea ce privește aspectul. Gingerolul este ingredientul din ghimbir responsabil pentru gustul plantei, care are capacitatea să prevină greață și voma.

Ghimbirul și stomacul

Ghimbirul și stomacul

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.