Cele mai puternice COMBINAȚII ALIMENTARE pentru sănătate

Unele alimente sunt bogate în vitamine și minerale, pe când altele conțin cu totul alt fel de nutrienți. Dacă vrem să beneficiem de maximul de substanțe nutritive din alimentele pe care le consumăm, trebuie să învățăm cum să le combinăm.

Combinații Alimentare Puternice

Combinații Alimentare Puternice

A mânca sănătos înseamnă să alegem acele alimente care conțin cele mai multe substanțe nutritive, însă acesta este doar primul pas. Amestecarea a 2-3 alimente cu proprietăți diferite și un conținut nutrițional diferit le poate face pe acestea mult mai puternice. Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să încercăm să consumăm cât mai mult alimente din așa-zisa categorie de „super-alimente”, bogate în antioxidanți, și care au efecte terapeutice miraculoase asupra sănătății. Acestea trebuie consumate cel puțin de 2 ori pe săptămână.

5 combinații alimentare puternice

Veți descoperi că unele combinații de alimente propuse mai jos sunt chiar atractive pentru papilele gustate, în timp ce altele par mai degrabă ciudate. Puneți-vă încrederea în recomandarea experților, și veți învăța să mâncați sănătos și inteligent.

 Ceai verde cu lămâie

Antioxidanții puternici regăsiți în ceaiul verde vor deveni și mai puternici împreună cu lămâia. Încercați să vă faceți un obicei din a adăuga câteva picături de suc de lămâie în ceașca de ceai verde sau alt ceai bogat în antioxidanți (mentă, cimbru) pe care îl consumați zilnic. Astfel veți obține o băutură antioxidantă, detoxifiantă, anti-cancerigenă și alcalinizantă.

 Mere cu ciocolată neagră

Combinația de antioxidanți din ciocolata neagră și quercetinul din mere oferă o protecție foarte mare pentru vasele de sânge. Consumul de mere cu ciocolată neagră ne poate proteja de boli de inimă și tromboflebită, spun cercetătorii. Un alt avantaj al acestui mix este îmbunătățirea circulației sângelui.

 Iaurt cu banane

Consumul de iaurt cu fructe a devenit deja un obicei practicat cu ardoare de adepții mâncatului sănătos. Iaurt cu banane înseamnă un mic-dejun excelent pentru tratarea durerilor muscare. Acest lucru se datorează faptului că aceste două alimente conțin glucoză și aminoacizi. Nutriționiștii recomandă această combinație de alimente după o zi obositoare, după un antrenament, după un efort fizic intens, și inclusiv după o perioadă lungă de recuperare sau convalescență.

 Pește cu broccoli

Acizii grași Omega-3 din pește fac o pereche reușită cu Vitamina C din broccoli. Este un “narcotic” puternic pentru creier și funcțiile acestuia. Peștele cel mai bogat în Omega-3 este tonul și somonul.

♣ Vitamina C cu fier

O idee excelentă este să combinăm alimente care sunt bogate în Vitamina C cu alte alimente care conțin fier. În acest fel, absorbția fierului va fi de 6 ori mai mare, și implicit a Vitaminei C.

De exemplu, dacă avem la masă legume verzi, fructe uscate sau ficat (alimente bogate în fier), ar trebui să le asociem cu piper roșu, lămâie, grepfrut, portocale sau roșii. Combinațiile de fructe de pădure (căpșuni, mure, afine) cu cereale integrale sunt de asemenea recomandate la acest capitol.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Sunt super , le ador mar , ciocolata si scortosoara totul ras .

  2. Ceaiul verde + lămâie, Peste + broccoli și vitamina C + fier ( da!)
    Pentru mar + cioco și banane + iaurt, ma abțin……

  3. Multumesc, din cite am citit, am descoperit si eu singura la micul dejun…capsuni cu ceriale integrale ..sau iaut cu banane ca-mi fac ffff bine, sunte-ti minunati o zi superba !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]