CASTANE coapte la cuptor, o delicatesă de sezon – rețetă pas cu pas

Castanele coapte sau prăjite sunt o rețetă tradițională de toamnă, care ne stârnește foarte mule amintiri din copilărie. Sezonul castanelor comestibile este scurt, și de aceea trebuie să profităm din plin, cât ține toamna. Castanele comestibile sunt foarte hrănitoare, cu o aromă dulce de nucă. Conțin proteine și fibre, și sunt extrem de sățioase.

Castane Coapte

Castane Coapte

Castane coapte în cuptor:  rețetă

Secretul acestei rețete constă în alegerea unor fructe potrivite pentru copt. Există mai multe tipuri de castane: unele sunt bune pentru prăjit, altele pentru fiert, altele pentru copt. Este foarte important ca atunci când mergeți în piață să cumpărați castane, să cereți un soi bun pentru copt, care se cojește ușor.

Puneți castanele într-un vas cu apă călduță, și lăsați-le circa 15 minute la înmuiat. Acest lucru va ajuta la rehidratarea lor și la o mai ușoară decojire după ce se coc.

Foarte important în coacerea castanelor la cuptor este crestarea lor. Luați fiecare castană în parte și cu un cuțit, faceți semnul X pe coaja lor. Acest lucru va preveni explodarea castanelor în timpul coacerii.

Preîncălziți cuptorul. Cuptorul trebuie să fie bine încins când introducem tava cu castane, altfel nu se vor coace.

Așezați castanele cu partea crestată în sus direct pe grătar, sau puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Puneți sub tava cu castane o altă tavă cu puțină apă. Introduceți castanele la cuptor, și lăsați-le să se rumenească 20 de minute sau mai mult, până când coaja începe să se desfacă.

Castanele trebuie stropite constant cu apă, și întoarse pe toate părțile, pentru a nu se usca.

După ce s-au copt, scoate tava din cuptor și întinde castanele pe un șervețel umed, 3-4 minute.

Pentru a se decoji mai ușor, împachetați castanele coapte într-un prosop 10 minute.

Castane Coapte

Castane Coapte

Castanele se pot consuma ca atare, în loc de cartofi copți, stropite cu puțin ulei de măsline, cu puțin unt și miere de albine, cu dovleac copt și scorțișoară, cu sosuri, sub formă de făină pentru aluaturi, la salate, la omlete, cu ciuperci și ceapă caramelizată etc.

Vezi și rețeta de Castane comestibile în miere, un preparat medicinal delicios

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. DA UNDE GASIM CASTANE COMESTIBILE?

  2. Ce pofta mi-e de castane … de unde le iau?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.