Untul de cacao, cel mai profund hidratant al pielii
Popoarele africane foloseau untul de cacao acum câteva sute de ani pentru hidratarea și protejarea pielii de soare. Redescoperit de curând la adevărata lui valoare, untul de cacao este revelația industriei alimentare și cosmetice. Beneficiile sale se datorează conținutului ridicat de antioxidanți și acid oleic, care stimulează imunitatea, previn cancerul și bolile de inimă, și hidratează în profunzime pielea.
→ Ce este untul de cacao
Untul de cacao este o grăsime naturală, extrasă din semințele de cacao, supuse mai multor procese: fermentare în frunze de banană, uscare, prăjite și presare. Datorită texturii sale cremoase, este folosit ca bază atât pentru prepararea dulciurilor (mai ales a ciocolatei), cât și a produselor de îngrijire a pielii (unt de corp, loțiuni, balsam de buze, săpunuri, uleiuri).
Beneficii pentru piele și păr
Untul de cacao este un produs extrem de versatil, dedicat tuturor tipurilor de piele. Principala proprietate pentru care este atât de prețuit este hidratarea profundă a pielii. Aplicat extern, untul de cacao se topește (la fel ca și ciocolata în gură) și este absorbit rapid, în straturile cele mai adânci ale pielii. Face minuni în ceea ce privește tenul uscat și ridurile.
• Înmoaie, repară și catifelează pielea
• Ajută la regenerarea și tonifierea pielii
• Reduce ridurile
• Menține pH-ul pielii
• Calmează iritațiile (eczeme, dermatite)
• Reduce roșeața pielii
• Estompează petele maro, cicatricile și vergeturile
• Previne îmbătrânirea pielii, întinerește pielea
• Relaxează corpul (folosit la masaj)
• Intensifică bronzul
• Reface țesuturile pielii uscate sau crăpate de pe călcâie, coate și genunchi
• Regenerează, întărește și dă volum părului
• Previne vârfurile despicate
• Hidratează părul foarte uscat
Beneficii pentru sănătatea internă
Untul de cacao este o sursă fabuloasă de acizi grași Omega-3 și Omega-6, grăsimi bune (mononesaturate), Vitaminele A, E și K, Vitaminele B1, B2, B3 și C. Conține de 3 ori mai mulți antioxidanți (polifenoli) decât vinul roșu, acizi palmitic, linoleic, oleic.
Colesterol, hipertensiune arterială. La fel ca și uleiul de măsline și avocado, untul de cacao conține grăsimi sănătoase, care au o influență benefică asupra colesterolului. Mulțimea de antioxidanții (fenoli) conținuți scad semnificativ riscul de boli cardiovasculare. Oamenii de știință au asociat consumul de cacao, ciocolată neagră (cu un conținut mare de cacao) și unt de cacao cu o reducere a tensiunii arteriale.
Boli de inimă. Un studiu publicat în 2006 în Jurnalul Asociația Americană a Inimii “Circulația: Insuficiență Cardiacă” a raportat că femeile de vârsta a 2-a și a 3-a care au consumat regulat o cantitate mică de ciocolată au avut un risc mai mic cu 32% de insuficiență cardiacă. Acest efect s-ar putea datora acidului oleic și a masei de cacao bogată în antioxidanți fenoli, care protejează inima de boli.
Imunitate. Cercetările preliminare indică faptul că masa de cacao bogată în polifenoli a untului de cacao suprimă activitatea excesivă a celulelor T din sistemul imunitar, ajutând astfel la tratarea unor boli imunitare precum psoriazisul, fibromialgia sau sindromul de oboseală cronică.
Cancer. Untul de cacao, ca și ciocolata previne creșterea celulelor canceroase și a tumorilor, prin inhibarea oxidării colesterolului și producerea de celulele inflamatorii.
Unt de cacao – preț
Untul de cacao costă în jur de 10-15 lei, și se poate găsi la magazinele naturiste, în formă solidă sau lichidă.
Atenție! Untul de cacao poate provoca iritații, înroșire a pielii și alte probleme la persoanele alergice la nuci. Din cauza compoziției sale extrem de grase, untul de cacao trebuie consumat cu moderație.
Ar fi minunat sa-l procuri undeva. Dar unde ?
de unde se cumpara?
Va multumim pentru tot !!
Se gaseste undeva ? daca tot vb de el.