Băutură de Cireșe și Banane cu Iaurt – Rețetă Răcoritoare, Sănătoasă

Pasarea fructelor la blender cu iaurt este o metodă extrem de apetisantă și ingenioasă de a consuma fructele preferate într-o formă mult mai atractivă pentru gust, dar și pentru ochi. Cei mici adoră smoothie-urile, aceste băuturi cremoase pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase.

Smoothie de Cireșe și Iaurt  
Băutură de Cireșe și Banane cu Iaurt – Rețetă Răcoritoare și Sănătoasă

Băutură de Cireșe și Banane cu Iaurt – Rețetă Răcoritoare și Sănătoasă

Această băutură este foarte răcoritoare și potrivită pentru zilele călduroase de vară, când corpul nostru are nevoie de hidratare, de detoxifiere și de o hrană naturală, ușoară dar bogată în substanțe nutritive.

INGREDIENTE

• 2 căni de cireșe
• 2 pahare de iaurt simplu
• 3 banane
• 1 cană de lapte dulce
• 1 linguriță de miere
• ½ ceașcă de gheață zdrobită

PREPARARE

La această rețetă se pot folosi atât cireșe proaspete, cât și cireșe congelate. Se decojesc bananele și se taie felii. Se pasează la blender împreună cu laptele dulce până se obține un piure. Se adaugă iaurtul, cireșele (fără sâmburi), gheața zdrobită și mierea. Se pulsează 30-40 de secunde, apoi se toarnă băutura cremoasă obținută în pahare de servit.

Dacă vrei ca băutura să iasă și mai cremoasă, renunță la laptele dulce (acesta dă de regulă băuturii o consistență mai lichidă). În acest caz, se pasează la blender cireșele cu bananele și iaurtul, pulsând până se obține o băutură cremoasă. Se toarnă în pahar și se adaugă mierea și câteva cuburi de gheață.

În loc de banane se pot folosi căpșuni sau kiwi. La rețetă se mai pot adăuga 2-3 pătrățele de ciocolată neagră, alune, nuci, scorțișoară, sau orice alte ingrediente preferate, pentru a obține o băutură și mai delicioasă.

BENEFICII

Cireșele sunt fructe bogate în antioxidanți. Aceiași antioxidanți (antocianine) pe care îi conțin și afinele, și care au rolul de a reduce riscul de cancer și boli de inimă se regăsesc din belșug și în cireșe.

O ceașcă de cireșe conține mii de substanțe nutritive (vitamine și minerale) care întăresc corpul, mențin celulele sănătoase și ajută la curățarea organismului de toxine. Consumul de cireșe sau fructe de pădure în general cresc rezistența oaselor și alină durerile musculare sau reumatice, și îmbunătățesc funcțiile cognitive, în special memoria.

Bananele sunt fructe preferate pentru astfel de băuturi, datorită texturii lor cremoase și aromei deosebite, versatile. Se pot folosi inclusiv la smoothie-urile verzi, cu spanac sau varză.

Bananele cresc nivelul de energie și stimulează serotonina (hormonul fericirii). Datorită conținutului mare de potasiu, ajută la reglarea tensiunii arteriale. Bananele sunt bune și pentru stomac, datorită efectelor antiacid. Ajută la buna funcționare a colonului și a rinichilor, cresc imunitatea, scad glicemia și ajută la absorbția mineralelor și vitaminelor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. mai bine pusa in congelator si consumata in loc de inghetata.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.