Alimente Care Conțin Cele Mai Multe Pesticide

O mare parte a produselor vândute astăzi în supermarket-uri, și chiar prin piețe, provin din țări și de la fermieri care practică metode de producție ne-ortodoxe. Cu alte cuvinte, aceste produse sunt crescute cu îngrășăminte chimice de tipul pesticidelor și au erbicidelor. Studiile științifice au arătat că efectele pesticidelor pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră: dezvoltarea de ADHD la copii, cancer, probleme de infertilitate sau defecte de naștere.

Top 16 Alimente cele mai bogate în pesticide
Alimente Care Conțin Cele Mai Multe Pesticide

Alimente Care Conțin Cele Mai Multe Pesticide

Fiind expuși mulți ani la rând la aceste substanțe străine, nocive, corpurile noastre devin supra-încărcate cu deșeuri, și mecanismele de curățare naturală pur și simplu nu mai fac față multitudinii de toxine acumulate. Ca urmare, apar diverse boli din cauza incapacității organismului de a elimina în mod eficient aceste toxine.

Alimentele enumerate mai jos sunt în topul celor mai toxice, dacă ele sunt procurate din super-marketuri sau din surse nesigure. Programul de date USDA a identificat în fiecare din alimentele de mai jos în jur de 40 de reziduuri de pesticide cunoscute, din care unele sunt cancerigene cunoscute, alte sunt perturbatori hormonali, altele sunt neurotoxine, iar altele sunt toxine de dezvoltare sau de reproducere.

1. Merele
2. Cireșele
3. Fasolea verde
4. Spanacul
5. Ardeii dulci
6. Salata verde
7. Afinele
8. Piersicile
9. Căpșunile
10. Varza kale
11. Țelina
12. Broccoli
13. Castraveții
14. Strugurii
15. Cartofii
16. Roșiile

Alimente care conțin cele mai puține pesticide

• Bananele
• Grapefruitul
• Migdalele
• Sparanghelul
• Ceapa

Atunci când cumpărăm fructe, legume și alte alimente, trebuie să fim întotdeauna atenți la data expirării, dar și la calitatea produselor. Specialiștii ne recomandă produsele organice, procurate din piețe, de la țărani, sau dintr-o sursă verificată. Pentru a fi siguri că ceea ce mâncăm nu ne afectează sănătatea, trebuie să facem întotdeauna cumpărături de la piață, acolo unde fructele, legumele și verdețurile nu sunt modificate genetic, și conțin mai puține pesticide, sau deloc. Pune fructele și legumele la înmuiat într-un bol cu apă și puțin oțet de mere, sau șterge-le cu un șervețel umezit în oțet de mere. Apa simplă nu reușește să elimine pesticidele din pielea fructelor și legumelor.

Cum să elimini pesticidele de pe fructe și legume  

Pune fructele și legumele la înmuiat într-un bol cu apă și puțin oțet de mere, sau șterge-le cu un șervețel umezit în oțet de mere. Apa simplă nu reușește să elimine pesticidele din pielea fructelor și legumelor.

Citește mai multe despre curățarea fructelor și legumelor cu oțet.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]