Fulgi de Ovăz cu Miere și Semințe de In – Pentru Colesterol, Constipație și Slăbire

Vrei să mănânci ceva sănătos și sățios la micul-dejun? Alege fulgii de ovăz. Aceștia sunt extrem de benefici pentru inimă și digestie. În câteva minute poți transforma aceste cereale într-un preparat cremos, sățios și extrem sănătos, urmând rețeta de mai jos, care conține de asemenea semințe de in, miere și un pic de lapte sau apă.

Pastă de Fulgi de ovăz cu miere și semințe de in

Fulgi de Ovăz cu Miere și Semințe de In – Pentru Colesterol, Constipație și Slăbire

Fulgi de Ovăz cu Miere și Semințe de In – Pentru Colesterol, Constipație și Slăbire

Este un mic-dejun extrem de sănătos pentru inimă. Ovăzul este renumit pentru proprietățile cardiovasculare remarcabile și pentru ajutorul oferit în dietele de slăbire.

INGREDIENTE

• 2 căni de fulgi de ovăz
• 1-2 lingurițe de semințe de in măcinate
• 1 lingură de miere de albine
• puțină apă
• 1 vârf de cuțit de sare
• ½ cană de lapte (opțional)

PREPARARE

Fulgii de ovăz se fierb cu puțină apă și sare pe baie de aburi, până când se înmoaie și se fac ca o pastă. La final, se adaugă semințele de in măcinate, mierea și laptele (opțional). Această pastă de ovăz, fără semințe de in se poate introduce și în meniul bebelușilor de peste 6 luni.

Fulgii de ovăz – Conținut nutrițional

Ovăzul este o sursă fabuloasă de seleniu, fier, magneziu, zinc, Vitamina B1, Vitamina E, fibre, proteine și antioxidanți. Fulgii de ovăz sunt recomandați în special persoanelor care au probleme cu colesterolul sau constipația. Consumați zilnic, fulgii de ovăz îmbunătățesc digestia (previn infecțiile intestinale cu bacterii) și sănătatea inimii, și ajută la pierderea în greutate, reducând totodată riscul de apariție al cancerului. Ovăzul inclus în dieta zilnică alungă oboseala și scade apetitul exagerat.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. ii folosesc des la dejun. intr-adevar is buni, mai ales cu lapte de capra!

  2. Este recomandat ca fulgii de ovăz sa se lase la înmuiat de seara pt dimineata fără a se fierbe .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.