Chec de post cu ciocolată neagră, colorat cu sfeclă roșie (Red velvet)
Acest chec de post cu ciocolată neagră și colorat cu sfeclă roșie se numește “Red Velvet“.
Este un desert delicios și fraged.
Imagine cu titlu sugestiv: Chec de post cu ciocolata neagra si sfecla rosie: Matt Biddulph
Veți fi surprinși să descoperiți că nu are deloc gust de sfeclă roșie.
Sfecla este de altfel folosită doar pentru a da o culoare atractivă prăjiturii, fără a folosi coloranți artificiali.
Savurând acest chec, vom beneficia desigur și de proprietățile terapeutice uimitoare ale sfeclei roșii.
Chec de post cu ciocolată neagră și sfeclă roșie – rețetă
INGREDIENTE
• ½ cană de ulei de floarea soarelui
• 1 cană și jumate de zahăr
• 3 sfecle roșii medii
• 50 g de ciocolată neagră/amăruie
• 2 pahare de făină
• 2 linguri de cacao (cât mai închisă la culoare)
• 1 plic de praf de copt
• ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu
• ¼ linguriță de sare
• esență de vanilie
PREPARARE
Spălăm sfecla și o fierbem cu tot cu coajă, cu apă cât să o acopere. Cât e caldă, o curățăm de coajă, și o facem piure folosind blenderul.
Într-un bol, amestecăm zahărul cu uleiul, adăugăm sfecla roșie pasată și ciocolata tăiată bucățele mici.
În alt vas amestecăm cacaoa, făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și esența de vanilie.
Amestecăm compozițiile din ambele vase folosind telul sau mixerul. Astfel vom obține aluatul pentru chec.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și o ungem cu puțin ulei. Turnăm aluatul în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute.
Pentru a ne asigura că este gata, înțepăm checul cu o scobitoare.
Dacă este gata, scoatem checul și îl lăsăm să se răcească bine în tavă, apoi îl scoatem și îl feliem.
Recomandarea este să servim acest chec minunat când este complet rece, pentru că are un gust mult mai bun.
Super reteta am sal prepar mâine va spun cu este la gust.mulțumesc mulți pupici dulci