Zahărul Invertit – Cum se Prepară Acasă

Hrană adevărată, care ne menține sănătoși este cea consumată așa cum ne-a fost lăsată ea de la Dumnezeu, nemodificată genetic, nealterată de procesele de rafinare și de încălzire. Din păcate, am ajuns o eră în care toate alimentele din comerț încalcă această lege a naturii. Zahărul alb este probabil cel mai nociv dintre alimentele rafinate, fiind adesea denumit “otrava albă“.

Zahărul Invertit Rețetă – Cum se Prepară Acasă

Zahărul Invertit Rețetă – Cum se Prepară Acasă

Efectele nocive ale zahărul rafinat

În urma procesului de rafinare, tot ce este nutritiv din sfecla de zahăr este practic omorât. Ceea ce rămâne în zahărul alb rafinat este doar carbonul, un element extrem de nociv pentru organism.

Zahărul rafinat mănâncă din vitaminele și substanțele nutritive ale corpului, și odată ajuns în sânge crește brusc glicemia ca mai apoi să o scadă sub limita normală. De aceea ne simțim obosiți, lipsiți de energie, și avem o imunitate scăzută.

Pentru ca zahărul să devină alb, așa cum îl cumpărăm astăzi din magazine, fabricile folosesc o albire chimică, cu dioxid de sulf. Din acest motiv zahărul alb poate da probleme gastrointestinale sau chiar respiratorii.

Consumul de zahăr și produse îndulcite cu zahăr alb poate duce în cele din urmă la cancer. Specialiștii avertizează că în combinație cu cafeaua, zahărul devine mult mai toxic decât nicotina.

– Deteriorarea memoriei
– Slăbirea puterilor
– Consumarea calciului din oase, dinți, unghii și păr
– Nevroză
– Ulcer
– Obezitate
– Diabet
– Boli de inimă
– Artroză
– Cancer de colon
– Impotență

> Alternative sănătoase la zahărul alb rafinat

Foarte multă lume crede că zahărul brun rafinat este alternativa cea mai bună la zahărul alb. Zahărul brun din comerț care are pe etichetă cuvântul “rafinat“ este la fel de nociv, deoarece acesta este tot zahăr alb, stropit cu caramel sau melasă pentru a-i schimba culoarea. Alternative cu adevărat sănătoase la zahărul alb rafinat sunt: mierea de albine, siropul de pătlagină, ștevia sau zahărul din fructe.

Cum se prepară zahărul invertit

Zahărul invertit este o altă soluție pentru familiile moderne. Nutriționiștii ne oferă și o rețetă prin care putem transforma zahărul alb rafinat într-un produs inofensiv pentru organism.

Ingrediente

• 1 kg de zahăr tos
• 150 ml de apă
• 1 linguriță de sare de lămâie (sau zeamă de lămâie)

Preparare

Se pun toate aceste ingrediente într-un vas emailat și se fierb la foc rapid timp de 10 minute. În tot acest timp se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Prin clocotirea zahărului, acesta se va transforma într-o soluție siropoasă, aproape de consistența mierii de albine.

Vom observa că pe marginea vasului se va aduna o spumă murdară. Aceasta trebuie strânsă ușor cu lingura de lemn și aruncată în chiuvetă. În ultimele 3 minute de fierbere, se dă focul la mic, pentru a preveni înnegrirea lichidului. Zahărul este invertit când pe marginea vasului nu mai apare spumă.

Se stinge focul, se lasă la răcorit, apoi cât încă este cald, se strecoară printr-un tifon dublu și se toarnă în sticle.

Produsul rezultat conține acum 2 ingrediente care au capacitatea de a îndulci alimentele fără să creeze efecte negative: glucoză și fructoză. Mai mult, zahărul invertit este mult mai dulce decât cel rafinat.

5 comentarii

  1. sare de lamaie la preparare?? este mai toxic decat saharul alb.

  2. de fapt sarea de lamaie ce este??

  3. DAR EXISTA SI ZAHAR BRUN ORIGINAL DE CONSISTENTA MIEROASA …..numai ca nu la noi in tara !

  4. Se poate folosi zeamă de lămâie, dar rețeta este cu sare de lămâie. În cantitatea folosită nu este dăunătoare.

  5. glucoza și fructoza nu sînt sănătoase.
    folosiți materialele alternative, în special stevia.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.