Ce mănâncă dr. Tim Spector la micul-dejun – expertul în sănătatea intestinală

Dr. Tim Spector a fost adesea întrebat ce mănâncă într-o zi obișnuită. Această curiozitate a urmăritorilor săi a căpătate niște răspunsuri clare.

Dr. Spector a realizat un videoclip în acest scop, unde a dezvăluit cum își prepară mesele și ce ingrediente folosește.

Ce manaca dr. Tim Spector la micul-dejun

Ce manaca dr. Tim Spector la micul-dejun: ZOE

Diversitatea este cheia unui microbiom prolific

Pentru cei care nu știu, Tim Spector este unul din cei mai cunoscuți nutriționiști din lume. Este profesoer de epidemiologie genetică și expert în sănătatea intestinală.

Când vine vorba de alimentație, dr. Spector insistă pe diversitate. Acesta recomandă consumul a cel puțin 30 de plante diferite pe săptămână.

Un alt accent îl pune pe ingrediente care susțin sănătatea intestinului. Dr. Spector consideră că un microbiom sănătos este cheia unui organism sănătos.

Cafea neagră la micul-dejun

Tim Spector își începe ziua nu cu un aliment, ci cu o băutură. Nu este apă cu lămâie, așa cum ar putea crede mulți. Dimpotrivă, este cafea. Expertul bea cafea indiferent dacă servește micul-dejun înainte sau nu.

Îi place să consume o cafea neagră, făcută din boabe de calitate, bogate în polifenoli. Studiile realizate de compania sa ZOE au arătat că consumatorii de cafea au un microb benefic în intestin (Firmicutes bacterium), pe care non-consumatorii nu îl au.

Ca și oră de servire a micului-dejun, Tim a spus într-un podcast că dacă ia ultima masă seara în jurul orei 21:00, dimineața mănâncă în jur de 11:00.

Ce mănâncă Tim Spector la micul-dejun

În videoclip îl vedem cum pune câteva linguri de iaurt grecesc într-un bol. Tim nu încurajează consumul de produse degresate, deoarece grăsimile previn creșterea glicemiei.

„Pentru mine, să încep cu un mic-dejun gras înseamnă că voi avea un metabolism mai bun și-mi va fi mai foame mai puțin mai târziu”.

Este important să alegeți un iaurt natural, fără aditivi, nedegresat.  Tim adaugă în iaurt și puțin kefir, deoarece acesta are de 5 ori mai multe bacterii benefice decât iaurtul.

Următorul ingredient pe care îl folosește sunt semințele, pe care le amestecă în iaurt și kefir. Tim preferă un mix, nu doar cele scumpe, precum chia.

Cumpără semințe de chia la ofertă

Seminte de chia Herbavit oferta

Seminte de chia Herbavit oferta

„Orice amestec (de nuci și semințe) este bun. Sunt o sursă fantastică nu de polifenoli, ci și de fibre”.

Dr. Spector își finisează bolul cu câteva fructe de pădure. Puțini știu, spune nutriționistul, că zmeura este cea mai bogată în fibre dintre toate plantele.

Cumpără semințe de dovleac la ofertă

Seminte de Dovleac Decojite oferta

Seminte de Dovleac Decojite oferta

Dar sunt bune orice fructe pe care le ai la îndemână. Uită-te în frigider, taie-le și adaugă-le în bol, spune Tim. „Cu cât mai mare este diversitatea lor, cu atât mai bine!”

Aceasta este o idee de mic-dejun delicios, simplu, rapid și sănătos. Nu durează mult să-l pregătiți, nici nu costă o avere.

Are beneficii majore pentru metabolism, intestin și microbiom – acolo de unde pornește sănătatea noastră!

Cumpără mix de semințe

Mix de 5 seminte

Mix de 5 seminte

Sfaturi de reținut

Secvența cu pregătirea micului-dejun se încheie cu câteva sfaturi-cheie pe care este bine să le notăm:

1. Adăugați kefir în iaurt, pentru a crește aportul de probiotice.
2. Nu vă lăsați impresionați de brand-ul de semințe pe care le alegeți. Orice nuci și semințe sunt bune.
3. Adăugați orice tipuri de plante aveți în frigider. Cu cât mai multe tipuri și culori, cu atât mai mare va fi și diversitatea microbilor intestinali.

CITEȘTE ȘI –

Sursă: ZOE

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.