Dr. William Li: Ingredientul din bucătărie care reduce grăsimea abdominală, micșorează talia și previne creșterea celulelor de grăsime din corp
Dr. William Li auzise de ani de zile de oțetul de mere și presupusele sale beneficii. Prietenii lui consumau oțet de mere dimineața, pentru diferite motive legate de îmbunătățirea sănătății.
Se arăta de fiecare dată sceptic, mai ales în privința consumului de oțet pentru slăbit. Se gândea că oțetul este un ingredient extrem de puternic și că dacă îl bagi în gură ca atare, s-ar putea să-ți roadă smalțul dentar.

Dr. William Li: Wellness Force
Însă cercetările care au apărut și tot continuă să apară au scos la iveală dovezi impresionante.
„Am fost uimit să văd că studiile din Japonia au analizat efectul dependent de doză al oțetului de mere asupra metabolismului”.
Studiile au demonstrat că oțetul de mere ajută realmente la scăderea compoziției corporale – mai ales a grăsimii viscerale și a markerilor inflamatori.
Într-un studiu, participanții au primit fie o doză mică (1 lingură/zi) de oțet de mere, fie o doză mare (3 linguri/zi), timp de o lună.
„Au descoperit într-adevăr, că persoanele care au consumat orice tip de oțet, comparativ cu placebo (apă), au avut parte de o micșorare a circumferinței taliei mai mică și a markerilor inflamatori.
Consumatorii de oțet au scăzut în greutate, au ajuns o talie mai mică și au acumulat mai puțină grăsime corporală.
Dimensiunea taliei reflectă câtă grăsime se află de fapt în zona abdominală. Este vorba despre acea grăsime viscerală care provoacă inflamații și crește riscul de boli cardio-metabolice.
Participanții care au primit doza cea mai mare – 3 linguri de oțet pe zi, au slăbit mai mult și au pierdut o cantitate mai mare de grăsime corporală decât cei care au consumat 1 lingură pe zi.
Acesta este un răspuns la doză, care arată că ceva se petrece la nivel biologic.
Care este mecanismul de acțiune? Dr. Li ne răspunde: „Oțetul împiedică extinderea celulelor de grăsime din corp (adipocite) și abilitatea corpului de a produce noi celule de grăsime. Credem că acesta este unul din mecanismele principale de acțiune ale acidului acetic sau oțetului”.
Secretul oțetului nu sunt merele, cum ar putea crede mulți, ci acidul acetic. Toate oțeturile conțin acid acetic, inclusiv oțetul alb, oțetul de vin sau de orez.
Așadar, nu contează ce tip de oțet folosim. Singura condiție este ca acesta să fie natural. Dr. Li ne sfătuiește să citim eticheta pentru a ne asigura că oțetul este autentic și nu conține aditivi.
„Acei aditivi pot fi dăunători sănătății și metabolismului”.
CITEȘTE ȘI – De ce și când ar trebui să bei oțet dacă ai diabet, greutate excesivă, colesterol mărit
Sursă: Dr. William Li