Expert în bolile tiroidiene: Acest ingredient îți otrăvește tiroida și tu îl consumi zilnic! 5 beneficii dacă renunți la el
Cu cât mai mult îl consumi, cu atât mai mult rău îi faci tiroidei tale! Același lucru este valabil și în sens invers: dacă îl scoți din dietă, imediat vei vedea rezultate.
Evitarea acestui aliment este de altfel una din strategiile care aduc o îmbunătățire rapidă a tiroidei.

Ingredientul care iti otraveste tiroida: Dr. Westin Childs / Freepik
Ingredientul care îți otrăvește tiroida
Unul din cele mai dăunătoare ingrediente din dieta noastră actuală este zahărul rafinat. Acesta are un efect pro-inflamator puternic și distruge țesuturile și celulele corpului.
Ce se întâmplă când scoți acest ingredient din dietă
Evitarea zahărului procesat este o metodă simplă prin care ne putem îmbunătăți funcția tiroidei și sănătatea întregului corp.
1. Vei avea un echibru mai bun al hormonilor tiroidieni
Zahărul declanșează și alimentează inflamația la nivelul tuturor organelor, dar mai ales a tiroidei. Pacienții cu Hashimoto (tiroidită autoimună) sunt cei mai afectați.
Când avem un nivel crescut de inflamație, hormonul tiroidian nu mai poate fi activat optim de către organism.
Pe lângă faptul că perturbă echilibrul hormonilor tiroidieni, inflamația sistemică accelerează îmbătrânirea articulațiilor și pielii, vatămă inima și rinichii.
Când excludem sursele de zahăr procesat din alimentație, corpul poate începe să creeze mai mult T3. Acest lucru duce la echilibrarea balanței între T4 și T3. Acest raport asigură un control mai bun al greutății corporale, stabilității dispoziției și sănătății părului.
2. Vei slăbi mai repede
Când scoți zahărul din dietă, pierzi mai ușor în greutate. Tiroida este glanda care reglează metabolismul. Când aceasta funcționează bine, corpul arde caloriile în mod eficient.
Zahărul produce un impact semnificativ asupra insulinei – hormonul responsabil cu stocarea grăsimii în corp.
Nu în ultimul rând, renunțarea la zahărul rafinat aduce un control mai bun asupra apetitului și al caloriilor ingerate.
Încetează să mai consumi zahăr și rezultatul se va vedea imediat pe cântar!
3. Vei arăta mai tânăr
Pe lângă faptul că vei slăbi, renunțarea la zahăr te va face să arăți mai bine. Vei fi mai puțin inflamat (față, burtă), iar aspectul pielii se va îmbunătăți.
Zahărul accelerează procesul de îmbătrânire a corpului. Glucoza și fructoza se leagă de cele două proteine necesare pentru structura și elasticitatea pielii: colagenul și elastina.
Zahărul leagă aceste proteine și împiedică corpul să le repare. Degradarea colagenului și elastine duce la apariția ridurilor și lăsarea pielii. Cu cât mai mult zahăr consumi, cu atât mai repede vei îmbătrâni – intern și extern. Tiroida însăși ajută colagenul să își facă treaba.
4. Tiroida va beneficia de o protecție mai mare
Hashimoto este una din bolile tiroidei cele mai afectate de zahăr și rezistența la insulină. Aceasta din urmă alimentează atacul anticorpilor asupra glandei tiroide.
Renunțați la zahăr și vei avea mai puțină rezistență la insulină și o funcție imunitară mai bună. Aceste lucruri înseamnă de asemenea o deterioare mai mică a glandei.
Dr. Childs recomandă pacienților cu Hashimoto și hipotiroidism să se testeze pentru insulinorezistență.
5. Vei avea mai multă energie
Majoritatea pacienților tiroidieni se plâng de oboseală. Acest simptom afectează în special mușchii, dar și creierul. Apare oboseala musculară, oboseala cognitivă, depresia sau ceața mentală.
Cu cât mai mult zahăr consumi, cu atât mai mult corpul va depinde de el ca sursă de energie. Renunțarea la zahăr îmbunătățește stabilitatea energiei.
CITEȘTE ȘI – Cum să-ți detoxifici tiroida în mod natural – 5 pași recomandați de dr. Westin Childs
Cu ce să înlocuiești zahărul?
Dacă ai o boală tiroidiană, iar motivele menționate mai sus te-au convins să renunți la zahăr, trebuie să găsești alternative.
După 2-3 săptămâni, gusturile tale se vor schimba și își vor recăpăta sensibilitatea naturală. Când vei mânca un fruct, și se va părea extrem de dulce.
Dr. Childs recomandă zahărul din fructele integrale, legume și carbohidrați naturali. Ca și îndulcitori, se pot folosi cu moderație mierea, siropul de arțar, siropul de agave sau siropul de curmale.
Sursă articol: Dr. Westin Childs