Pesmet fără carbohidrați – bun în diabet, cură de slăbire, intoleranță la gluten

Pesmetul fără gluten poate fi o alegere bună pentru cei care urmează o dietă specială.

Este indicat în mod special celor care au diabet, boala celiacă sau intoleranță la gluten. Datorită faptului că nu conține carbohidrați, poate fi inclus și în dieta keto și curele de slăbire.

Pesmet fara carbohidrati - diabet, keto, intoleranta la gluten, slabit

Pesmet fara carbohidrati – diabet, keto, intoleranta la gluten, slabit

Pesmet fără carbohidrați, din celuloză

Nu conține carbohidrați, nici gluten, amidon sau alte tipuri de făină ori făinoase. Nu are zahăr, soia, lapte sau alți alergeni în compoziție.

Este realizat din fibre alimentare, anume din celuloză. Culoarea este conferită de pulberea de turmeric.

Cumpără pesmet fără carbohidrați

Pesmet fara carbohidrati

Pesmet fara carbohidrati

Studiile au arătat că celuloza alimentară este o fibră cu beneficii la nivelul sistemului imunitar și microbiotei intestinale. Deficitul de celuloză în dietă perturbă diversitatea floei intestinale și nu îi permite să atingă un stadiu de maturotate.

Absența celulozei poate modifica metabolomul microbial și orienta răspunsurile imune spre inflamație, alterarea expresiei genetice a celulelor epiteliale intestinale.

Cum se folosește pesmetul fără carbohidrați

Pesmetul fără carbohidrați se folosește la fel ca pesmetul din pâine. Îl înlocuiește cu succes în rețetele tradiționale.

Îl puteți utiliza la diferite rețete de pane – din carne, vinete, dovlecei, cașcaval. Cu 50 de grame de pesmet se pot acoperi 5 șnițele de mărime medie.

Este ideal și pentru găluștele cu prune sau alte preparate care necesită pesmet, atât la exterior, cât și în interior.

De pildă, îl puteți adăuga în compoziția de chiftele sau burgeri.

Cumpără cartea

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Cum să faci pesmet fără gluten acasă
Pesmet fără pâine, fără gluten – rețetă
Dovleac pane fără ou, cu pesmet fără gluten

Sursă articol: Fischer F, Romero R, Hellhund A, Linne U, Bertrams W, Pinkenburg O, Eldin HS, Binder K, Jacob R, Walker A, Stecher B, Basic M, Luu M, Mahdavi R, Heintz-Buschart A, Visekruna A, Steinhoff U. Dietary cellulose induces anti-inflammatory immunity and transcriptional programs via maturation of the intestinal microbiota. Gut Microbes. 2020 Nov 9;12(1):1-17. doi: 10.1080/19490976.2020.1829962. PMID: 33079623; PMCID: PMC7583510.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.