De ce nu ar trebui să bei cafea dacă ești diabetic – Barbara O’Neill
Cunoscuta promotoare de remedii naturiste și medicină alternativă, Barbara O’Neill susține că diabeticii nu are trebuie să bea cafea.
Cafeaua este nocivă deoarece declanșează un răspuns de criză în corp.

De ce nu e bună cafeaua in diabet: Wfsoaps
„Majoritatea oamenilor nu-și dau seama de rolul pe care cofeina în are în diabet”
Ori de câte ori apare un răspuns de criză în organism, acesta secretă mai multă insulină și implicit mai multă glucoză.
Glucoza crește în urma apariției acelei crize, astfel încât să ajute organismul să facă față. Astfel se explică de ce simțim o exaltare, o stimulare a energiei după ce bem cafea.
Cumpără cafea verde fără cofeină
Acea energizare este de fapt percepută de organism ca pe o „presupusă” criză, ca pe o luptă, ca pe un atac, ca pe un pericol pe care trebuie să îl combată.
Consumul obișnuit de cafea în cantități mari a fost asociat în unele cercetări cu o sensibilitate crescută la insulină și cu un risc mai mic de diabet de tip 2.
Cu toate acestea, sudiile metabolice pe termen scurt au obținut rezultate opuse. Anume, consumul de cofeină a fost corelat cu o sensibilitate scăzută la insulină și cu o creștere a nivelului de glucoză în sânge.
Cumpără cafea din cereale cu păpădie
Cafeaua crește insulina și deshidratează corpul
Un studiu din 2004 a arătat că un consum mare de cafea, pe o durată de 4 săptămâni a determinat creșterea concentrațiilor de insulină a jeun, comparativ cu non-consumul de cafea. Cafeaua și cofeina nu au produs însă o afectare substanțială a glucozei a jeun.
Potrivit spuselor Barbarei O’Neill, cafeaua este un contributor major al deshidratării corpului. Totodată, ea afectează modul de funcționare a inimii și poate duce la dereglări ale bătăilor inimii.
Elimină magneziul din corp și afectează inima
Cafeaua are un impact negativ asupra inimii și prin faptul că determină eliminarea magneziului din corp. Acest mineral este esențial pentru combaterea hipertensiunii arteriale, deoarece ajută la menținerea mușchiului cardiac într-o stare de odihnă.
Mai exact, magneziul relaxează tensiunea arterială diastolică și o scade puțin.
Cum să renunți la cafea
Renunțarea la cafea nu trebuie făcută brusc. Dacă tai dintr-o dată consumul de cafea, cel mai probabil vei avea simptome severe de sevraj, mai ales dacă bei cafea de multă vreme și în cantități mari. La fel ca în cazul oricărei dependențe sau viciu, substanța adictivă trebuie redusă gradual.
Cumpără băutură de cereale din cicoare
Barbara recomandă scăderea zilnică a dozei, astfel încât organismul să se adapteze mai ușor la schimbare.
Dacă obișnuiai să bei 3 căni de cafea pe zi, încearcă să bei 3 cești pe zi. Coboară apoi de la 3 cești la 3 jumătăți de ceașcă, apoi la 3 sferturi de ceașcă, apoi la un sfert.
Tranziția la o cafea din cereale
Barbara recomandă de asemenea înlocuirea cafelei cu băuturi din cereale prăjite care mimează gustul de cafea adevărată.
Înlocuiți jumătate din doza de cafea cu cafea de cereale. Mai exact, folosiți ½ linguriță de cafea adevărată și ½ linguriță de cafea din cereale la 1 cană de apă.
În fiecare zi, reduceți câte puțin doza de cafea adevărată și creșteți doza de cafea din cereale. Corpul se va obișnui mai ușor și mai repede, fără multe dureri de cap.
Surse articol:
1. Van Dam RM, Pasman WJ, Verhoef P. Effects of coffee consumption on fasting blood glucose and insulin concentrations: randomized controlled trials in healthy volunteers. Diabetes Care. 2004 Dec;27(12):2990-2. doi: 10.2337/diacare.27.12.2990. PMID: 15562223.
2. Barbara O’Neill: https://www.instagram.com/p/DCX9WEjNY4Y/
3. Barbara O’Neill: How does coffee affect your health: https://www.youtube.com/watch?v=q3SWR43YcB8
4. Barbara O’Neill, Diabetes01: https://www.tiktok.com/@healing.naturally/video/7256931711525621035