Fulgii de drojdie uscată – dau o savoare aparte mâncărurilor și aduc un plus de vitamine B, proteine și antioxidanți
Tot mai multă lume a auzit de fulgii de drojdie uscată și îi folosesc în alimentație. Pe lângă gustul subtil de brânză, sunt bogați în proteine, vitamine și minerale.
De aceea se mai numesc fulgi de drojdie „nutrițională”.
Ce sunt fulgii de drojdie inactivă
Drojdia nutrițională este obținută dintr-o specie de ciupercă numită „Saccharomycesc cerevisiae”. Este similară drojdiei de panificație, însă a fost supusă unui proces de uscare care o face să rămână inactivă.
Cumpără fulgi de drojdie inactivă
Conținut nutrițional și beneficii
Acest tip de drojdie conține aminoacizi, antioxidanți, vitamine din complexul B, precum B1, B2, B5, B6 și B12, dar și minerale: fier, zinc, fosfor și magneziu. Nu are gluten, iar cantitatea de calorii este redusă.
Consumul fulgilor de drojdie inactivă este asociat cu diferite beneficii:
• îmbunătățesc nivelul de energie
• susțin sistemul imunitar
• mențin sănătatea sistmului digestiv și microbiomul intestinal
• previn anemia
• combat oboseala fizică și psihică
• au efect anti-îmbătrânire
• susțin sănătatea pielii, părului și unghiilor
• reduc acneea, coșurile
• ameliorează sensibilitatea la insulină în diabetul de tip 2
• contribuie la scăderea glucozei a jeun și a colesterolului
• susțin organismul pe perioada sarciniiCumpără fulgi de drojdie inactivă ofertă
Moduri de administrare
Fulgii de drojdie inactivă Sunt un mijloc excelent de a adăuga mai multă savoare mâncărurilor de post sau vegane, dar și un plus de nutrienți.
Au o aromă delicată de parmezan sau nucă. Cei mai mulți îi adaugă în salate, supe-cremă, piureuri, paste, pizza.
Cumpără fulgi de drojdie inactivă
Pot fi amestecați și în aluaturile de pâine sau biscuiți, în mâncăruri gătite, orez, omlete, sosuri, compoziții pentru chiftele, burgeri etc.
Îi puteți presăra pe orice, în locul parmezanului sau a brânzei rase.
Cumpără seleniu natural din drojdie
Citește și – Fulgii de drojdie fac minuni pentru sănătatea noastră
Sursă articol: Katherine Marengo, Danielle Dresden, What are the benefits of nutritional yeast? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323245#_noHeaderPrefixedContent