Polenul de păducel ajută la scăderea colesterolului, reduce tensiunea arterială, insomniile și anxietatea
Polenul de albine este un adevărat super-aliment, care nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă nutritivă. Funcție de sursă, polenul comercializat poate avea anumite caracteristici.
Există o gamă variată de sortimente de polen crud: de păducel, polen de salcie, polen de măr, polen de prun, polen de trandafir etc. Fiecare din ele are propriile sale beneficii.
În acest articol vreau să vă prezint pe scurt proprietățile pe care le are polenul de păducel crud. Principalele recomandări vizează sistemul nervos și sistemul cardiovascular.
Polenul de păducel – gardianul inimii și vaselor de sânge
Polenul de păducel este colectat din florile arbustului de păducel. Din punct de vedere medicinal, această plantă este renumită pentru acțiunea sa benefică asupra aparatului cardiovascular. Nu în mod întâmplător este considerată „doctorul inimii”.
Păducelul are în primul rând un efect regulator asupra ritmului cardiac. Este recomandat în hipertensiune arterială și angină pectorală. Acționează benefic și vaselor de sânge, ajutând la menținerea elasticității lor.
Cumpără capsule cu păducel, vâsc, talpa gâștei
Păducelul se găsește în farmacii și plafare sub formă de ceaiuri, tincturi sau capsule. Polenul de păducel este o altă formă de administrare a plantei, foarte eficace.
Polenul recoltat din florile de păducel conține toate principiile de bază ale acestora.
În ce afecțiuni ajută polenul de păducel
Polenul de păducel este în mod deosebit recomandat persoanelor care au probleme cardiovasculare.
• ajută la normalizarea bătăilor neregulate ale inimii
• favorizează scăderea tensiunii arteriale crescute
• reduce depunerile de grăsime de pe pereții arteriali și țesuturi
• contribuie la scăderea colesterolului din sânge
Cumpără capsule cu păducel, usturoi, vâsc
Pe lângă aceste beneficii de bază, polenul de păducel exercită și o acțiune pozitivă asupra sistemului nervos. Tonifică și calmează nervii. Din aceste considerente, este recomandat în:
• insomnie
• anxietate
• stări de iritabilitare
• depresie ușoară
Nu în ultimul rând, orice tip de polen susține procesele digestive și de detoxifiere ale organismului. Datorită concentrației mari de nutrienți, sprijină organismul în perioadele de boală sau convalescență, slăbiciune, malnutriție, carențe nutriționale sau efort fizic ori psihic intens.
Polenul crud – mai nutritiv decât polenul uscat
Polenul crud este net superior polenului uscat, datorită nutrienților care sunt conservanți total imediat după recoltare. Polenul crud conține enzime, vitamine, minerale, fibre, proteine și microelemente pe care puține alimente crude le pot oferi.
Prin uscare se pierde o parte semnificativă din bacteriile (Bifidobacili), drojdiile bune, enzime și pro-enzime.
Polenul crud își menține proprietățile și valoarea nutrițională doar dacă este păstrat în congelator (nu îngheață). În frigider poate fi ținut până la 10 zile. În stare sigiliată rezistă în afara frigiderului până la 5 zile.
Cum se consumă polenul crud
Polenul crud se poate consuma ca atare, sau se poate amesteca ori adăugat în diferite preparate reci. De exemplu, îl puteți combina cu miere, suc de lămâie (sau alte fructe) sau iaurt.
Se poate pune în salate de legume sau fructe, în dulciurile crude, creme sau paste tartinabile.
Doza recomandată este 1 linguriță pe zi pentru copii. Adulții vor lua câte 1 lingură pe zi. Cura cu polen se poate urma minim 7 săptămâni, de 2 ori pe an. Însă polenul poate fi consumat pe toată durata anului, fără restricții.
Citește și – Polen cu miere și lămâie – mai bun decât orice supliment alimentar din farmacii!