Tagliatele din Konjac – paste chinezești slabe în calorii și carbohidrați
Produsele din fibre sau făină de Konjac sunt la mare căutare, deoarece are un conținut redus de calorii, carbohidrați și grăsimi.
În acest articol vă prezint tagliatele din Konjac, un tip de paste sau tăiței pe care poți să îi incluzi în dietă chiar și dacă ai diabet, suferi de intoleranță la gluten sau vrei să slăbești.
![paste Konjac slabe in calorii si carbohidrati](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/11/paste-Konjac-slabe-in-calorii-si-carbohidrati-1-1024x617.jpg)
Imagine cu rol ilustrativ: paste Konjac slabe in calorii si carbohidrati
Ce este Konjac?
Făina de Konjac este extrasă din rădăcina unei plante cu același nume, care este cultivată de chinezi și japonezi. Din ea se fac paste, tăiței, spaghetti sau orez. Preparatele din Konjac sunt emblematice pentru bucătăria asiatică, fiind utilizate de sute de ani.
Pe lângă faptul că sunt dietetice și sănătoase, nu au un gust anume. Acesta este un avantaj, deoarece le puteți asocia cu diferite sosuri sau ingrediente.
Pastele din Konjac absorb de regulă aromele celorlalte ingrediente cu care sunt combinate. Aceste tagliatele sunt făcute din făină de Konjac, fibre din ovăz și apă purificată.
Pastele din Konjac sunt versatile și sățioase
Un alt avantaj care se adaugă la versatilitatea lor este faptul că nu conțin gluten. Sunt 100% naturale, potrivite pentru dieta fără gluten, dieta diabeticilor, dietele low-carb (slabe în carbohidrați) și dietele vegane.
Întrucât au foarte puține calorii și deloc carbohidrați, sunt ideale pentru persoanele care vor să scadă în greutate. Fibrele pe care le conțin dau sațietate și țin de foame câteva ore.
Cum se prepară tagliatele din Konjac
Pachetul conține apă. De aceea va trebui să scurgeți pastele și să le clătiți cu apă curată. Pastele sunt gata. Fierberea nu este obligatorie.
Dacă vreți totuși să le gătiți și să fie calde, le puteți fierbe timp de 1 minut sau să le căliți într-o tigaie antiaderentă (nu necesită ulei).
Ulterior se adaugă sosul preferat și se amestecă. Acești tăiței pot fi folosiți și la supe, tocane, salate sau legume călite.
După ce deschideți pachetul, folosiți imediat pastele, sau păstrați-le în apă, maxim 2 zile.
Recenzii ale utilizatorilor
Cei care au folosit acest tip de paste se declară încântați de faptul că nu au gust și pot fi asortate cu diverse sosuri, legume sau carne.
Un alt punct forte este că au zero calorii și nu necesită fierbere în prealabil, fiind un preparat foarte rapid.
„Măresc gama posibilităților culinare ale diabeticilor”.
„Am încercat aceste paste datorită unui regim fără gluten și sunt singurele paste fără gluten încercate care au gust bun cu orice tip de sos”.
„Bune la gust. Se comportă 85% la fel ca cele din făină de grâu. Mare bonus că nu mai trebuie preparate înainte”.
„Pastele sunt foarte bune, fără gust, cu o textură asemănătoare tăițeilor chinezești. Atenție, nu mâncați mai mult de 100 de grame la porție și beți multă apă înainte și după consum. Sunt extrem de sățioase”.