Scorțișoara combate infecțiile, protejează ficatul și neuronii, te ajută să slăbești, să scazi glicemia și colesterolul – cum o identifici pe cea autentică
Mulți folosesc scorțișoara în mod regulat, dar puțini știu că există două specii de scorțișoară. Dintre ele, doar una este autentică și sigură pentru consum pe termen lung.
Dacă și voi utilizați scorțișoara zilnic, frecvent sau în scop terapeutic, este bine să știți ce tip de scorțișoară să alegeți.
Cuprins
Două tipuri de scorțișoară, doar una adevărată
Scorțișoara din comerț arată toată la fel. Există însă un criteriu de departajare la care trebuie să fim atenți. Acesta este țara de origine, dar și numele ei latinesc.
Există două tipuri de scorțișoară: chinezească și indiană. Scorțișoara care se vinde în magazinele alimentare este scorțișoară chinezească. Aceasta se numește Cinammomun Cassia și este extrasă din scoarța unui conifer asiatic, cultivat în China, Indonezia și Vietnam.
Al doilea tip de scorțișoară, care este cel autentic, este scorțișoara indiană. Aceasta se numește Cinammomun zeylanicum sau Ceylon și se găsește doar la magazinele naturiste și în magazinele online. Unii îi spun scorțișoara „adevărată”.
Cumpără scorțișoară adevărată Ceylon
Sunt 4 țări care cultivă scorțișoara veritabilă, anume India, Sri Lanka, Brazilia și Madagascar. Verificați așadar eticheta atunci când cumpărați scorțișoară și uitați-vă la sursa de proveniență. Dacă produsul vine din aceste țări și se numește Ceylon, înseamnă că aveți în mână o scorțișoară autentică.
Diferențe importante
Scorțișoaraa Ceylon este cea recomandată pentru consum regulat sau medicinal, deoarece are un conținut mai mic de cumarine. Aceste substanțe pot afecta ficatul dacă sunt ingerate în cantități mari sau în mod sistematic.
Gustul este de asemenea ușor diferit la cele două specii de scorțișoară. Cea indiană are o aromă mai dulce și rafinată, în timp ce specia chinezească este mai intensă.
Cumpără scorțișoară Ceylon fără gluten ofertă
O altă diferență importantă este prețul. Scorțișoara chinezească se găsește mai ușor și este comercializată în cantități mai mari. Din acest motiv este mai ieftină decât cea adevărată.
Ce beneficii are scorțișoara
Scorțișoara este una din cele mai apreciate mirodenii din lume, atât pentru gustul deosebit, cât și pentru calitățile sale curative.
Numele ei este menționat în scrieri vechi, precum Biblie, texte ale Egiptului antic și medicina botanică chineză care datează din anul 2.700 î.Hr.
Scorțișoara este practic pulberea obținută prin măcinarea scoarței arborelui de scorțișoară Cinammomun zeylanicum.
În mod cu totul neașteptat pentru un condiment, ea conține substanțe nutritive valoroase, precum fie, mangan, calciu, fibre, precum și antioxidanți puternici.
Ca și remediu, vedem că în sistemele de medicină tradițională este întrebuințată în afecțiuni respiratorii, digestive și ginecologice.
Cumpără scorțișoară Ceylon și sirop agave ofertă
Proprietăți medicinale impresionante
Studiile realizate in vitro și in vivo au arătat că scorțișoara Ceylon are nenumărate beneficii medicinale. O recenzie apărută în Jurnalul „BMC Complementary and Alternative Medicine” arată că această mirodenie are următoarele activități:
• antimicrobiene
• antiparazitare
• hipoglicemiante
• hipocolesterolemiante
• hipotensive
• antioxidante
• antiinflamatoare
• hepatoprotectoare
• neuroprotectoare
• osteoprotectoare
• anti-ulcerogene
• antinociceptiveBeneficiile consumului regulat de scorțișoară
Consumul de scorțișoară ajută așadar la scăderea valorilor grăsimilor și zahărului din sânge. Este deosebit de benefică în tulburările metabolice (diabet, obezitate, hipertensiune arterială).
Combate infecțiile cu diverși patogeni, de la virusuri și bacterii, până la ciuperci și paraziți.
Inhibă osteoclastogeneza (demineralizarea osoasă) și apariția maladiei Alzheimer. Diminuează durerile și favorizează vindecarea rănilor. Este un bun protector al celulei hepatice.
Cumpără scorțișoară Ceylon Capsule
Studiile evaluate au raportat efecte adverse minime la administrarea scorțișoarei Ceylon.
1 linguriță pe zi
Adăugați scorțișoara în cafea, lapte sau în ceaiurile zilnice. Se poate consuma câte 1 linguriță pe zi (la o cană de apă / lichid).
Ajută la menținerea glucozei din sânge la valori normale. Suprimă asetitul și reduce mâncatul în exces. Este utilă în curele de slăbire.
Includeți-o în aluaturi, fursecuri, prăjituri.
Scorțișoara este contraindicată pe perioada de sarcină și alăptare. Țineți produsul de parte de copiii mici, pentru a preveni o posibilă sufocare sau intoxicare cu pulberea de scorțișoară înghițită fără apă.
Cumpără scorțișoară Ceylon batoane
Scorțișoară Ceylon ecologică – cea mai bună calitate
Cei de la Niavis au o scorțișoară Ceylon foarte bună. Utilizatorii se declară încântați de aroma și calitatea ei. O consideră cea mai bună scorțișoară testată. Iată câteva mărturii:
„Scorțișoara Ceylon face diferența între scorțișoara pe care o găsim pe piața made în China“.
„Mă ajută în reglarea valorilor glicemiei”.
„Îi dau cu încredere fetiței mele”.
„Aceasta este foarte bună, se vede că este de calitate”.
„Nu se găsește în altă parte scorțișoară Ceylon bună pentru diabet!”
Sursă articol: Ranasinghe P, Pigera S, Premakumara GA, Galappaththy P, Constantine GR, Katulanda P. Medicinal properties of ‘true’ cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2013 Oct 22;13:275. doi: 10.1186/1472-6882-13-275. PMID: 24148965; PMCID: PMC3854496.