Turmeric latte – o băutură delicioasă cu efect antiinflamator, antioxidant, imunostimulator

Indienii au un mod inedit de a consuma turmericul, anume cu lapte.

Această băutură este cunoscută sub numele de „laptele de aur”, datorită culorii sale aurii, dar și a beneficiilor pe care le aduce corpului.

Turmeric latte

Turmeric latte

Laptele de aur se face din pulbere de turmeric și lapte. Cei de la Niavis au o formulă de turmeric latte, pe care vă recomand să o încercați.

Este făcută din pudră de turmeric, pudră de lapte de cocos și zahăr de cocos ecologic. Amestecul este deosebit de bine realizat, atât din punct de vedere al gustului, cât și al efectelor curative.

Turmericul – un mare și puternic agent antiinflamator

Turmericul este unul din cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Conține curcuminoizi – substanțe care reduce considerabil nivelul markerilor inflamatori din corp, precum proteina C-reactivă, TNF-afla, IL-6 sau IL-1beta.

Totodată, curcumina diminuează și markerii stresului oxidativ. Are de asemenea efect imunomodulator. Studiile au arătat acest compus util în zeci de afecțiuni.

Acționează în mod special în bolile inflamatorii, precum boala inflamatorie intestinală, psoriazis, bolile autoimune, ateroscleroză, diabet, aritră. Curcumina ameliorează semnificativ simptomele bolilor inflamatorii.

 Cumpara turmeric latte 

Turmeric latte

Turmeric latte

Combate cancerul, bolile metabolice, infecțiile virale

Consumul de turmeric aduce numeroase beneficii sănătății. A demonstrat un potențial terapeutic divers, inclusiv în bolile neurodegenerative, oncologice și cerbrovasculare.

Cercetările din ultimii ani arată curcumina a fi un agent bioactiv în tumorile maligne, Alzheimer, bolile hematologice, tulburările metabolice și infecțiile virale.

Revenind la produsul prezentat mai sus, anume turmericul latte de la Niavis, acest amestec ne oferă posibilitatea de a beneficia de calitățile turmericului într-un mod cât se poate de plăcut.

Turmeric latte

Puteți amesteca pulberea cu lapte de vacă sau lapte vegetal. Este bun și cu apă, întrucât conține pudră de lapte de cocos. Aceasta are rolul de a oferi o textură mai cremoasă băuturii și un gust mai bogat, datorită grăsimilor conținute.

Datorită conținutului de zahăr de cocos, nu trebuie să mai adăugați zahăr. Zahărul din cocos un îndulcitor natural, cu un IG mai mic decât zahărul rafinat.  În plus, conferă o aromă delicată de caramel.

 Cumpara cacao latte 

Cacao latte

Cacao latte

Cum se face laptele de aur

Se pun 1-2 lingurițe de turmeric latte într-o cană. Se toarnă puțin lapte fierbinte sau apă fierbinte. Se amestecă bine, până se dizolvă pulberea, apoi se umple cana cu lapte sau apă. Se poate adăuga și scorțișoară sau miere pentru aromă și îndulcire.

Veți obține o băutură delicioasă, nutritivă și reconfortantă, potrivită mai ales în sezonul rece. Pulberea de turmeric latte poate fi adăugată și în ceaiuri, smoothie-uri sau cafea (caldă sau rece).

Pe lângă faptul că protejează celulele corpului de inflamații și stres oxidativ, ajută digestia, apără ficatul și oasele.

 Cumpara matcha latte 

Matcha latte

Matcha latte

Susține sănătatea articulațiilor și a funcției cerebrale. Nu mai puțin valoroasă este acțiunea sa detoxifiantă. Turmericul stimulează ficatul să înlăture mai eficient toxinele din corp.

Turmericul și laptele de cocos contribuie la reglarea hormonilor.

Surse articol:

1. Liu S, Liu J, He L, Liu L, Cheng B, Zhou F, Cao D, He Y. A Comprehensive Review on the Benefits and Problems of Curcumin with Respect to Human Health. Molecules. 2022 Jul 8;27(14):4400. doi: 10.3390/molecules27144400. PMID: 35889273; PMCID: PMC9319031.
2. Dehzad MJ, Ghalandari H, Nouri M, Askarpour M. Antioxidant and anti-inflammatory effects of curcumin/turmeric supplementation in adults: A GRADE-assessed systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Cytokine. 2023 Apr;164:156144. doi: 10.1016/j.cyto.2023.156144. Epub 2023 Feb 15. PMID: 36804260.
3. Peng Y, Ao M, Dong B, Jiang Y, Yu L, Chen Z, Hu C, Xu R. Anti-Inflammatory Effects of Curcumin in the Inflammatory Diseases: Status, Limitations and Countermeasures. Drug Des Devel Ther. 2021 Nov 2;15:4503-4525. doi: 10.2147/DDDT.S327378. PMID: 34754179; PMCID: PMC8572027.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.